Treceți la conținutul principal

Soluții pentru tratamentul osteoartritei la câini


90% dintre câinii care locuiesc în casă ajung să aibă probleme articulare la vârste înaintate. Problema poartă denumirea de osteoartrită și este caracterizată prin deteriorarea cartilajului articular și apariția durerii și a șchiopătării.

În timp, dacă nu este tratată, această problemă poate să ducă la pierderea capacității de mișcare.
Din fericire, există atât variante de tratament, cât și suplimente alimentare destinate stopării evoluției acestei boli. Pentru asta însă, problema trebuie să fie depistată din timp.

Care sunt cele mai comune tratamente pentru osteoartrită?

În cazul în care boala este avansată se poate folosi Cimalgex, un medicament masticabil care alunga durerea și inflamația asociată afecțiunii. Comprimatul trebuie să fie administrat o dată p ezi iar tratamentul durează până la șase luni. Este bine să nu fie administrat câinilor mai mici de 6 săptămâni și să se aștepte o serie de tratamente adverse, cum ar fi diareea sau vărsăturile ușoare. De regulă însă, medicamentul este unul foarte eficient.

De asemenea, este bine să se încerce reducerea greutății animalului și să se creeze un program e exerciții fizice moderate. Înotul poate să fie o soluție cât se poate de eficientă în acest sens.
În ceea ce privește alimentația, se poate adopta o dietă cu acizi grași polisaturați. Există mai multe variante de hrană uscată care conțin aceste aceste elemente și sunt destinate îndeosebi animalelor trecute de 8 ani. 


De ce nu este bine să lași cățelul cu durerea?

Pe lângă faptul că este inconfortabilă pentru câine, durerea poate să fie foarte dăunătoare în mai multe feluri. Aceasta sensibilizează oasele și ajunge să se agraveze. De asemenea, nu îi lasă pe căței să facă mișcare fizică, aceștia devenind mult mai reticienți atunci când vie vorba despre sport. Rezultatul poate duce la atrofie musculară.

Cum să îngrijești un cățel cu osteoartrită?

· Ajută-l să facă mișcare în fiecare zi, deoarece îl ajută. Mișcarea trebuie să fie cât mai ușoară;
· Hrănește-l cu hrană care conține toate elementele de care are nevoie;
· Mergi frecvent la medicul veterinar pentru a descoperi cum evoluează boala.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Patru remedii pentru eliminarea ghemului de blană la pisică

Pisica este un animal extrem de atent cu igiena proprie, dar ghemotoacele de blană pe care aceasta le acumulează în stomac și le elimină apoi prin vomă nu sunt deloc o plăcere pentru stăpân. În plus, acestea pot determina blocaje intestinale şi chiar probleme serioase de sănătate animăluţului tău.
Ghemul de blană poate fi ceva dezgustător pentru oricine, dar e important să înţelegem cum se formează. 

Atunci când pisica îşi face toaleta, limba sa aspră curăţă ca o perie toate firele de păr moarte, care sunt ulterior înghiţite. Majoritatea firelor de păr pot trece prin întreg tractul digestiv al pisicii fără să creeze probleme, dar o parte din ele rămân în stomac, formând ghemul de blană. În mod obişnuit, acesta este eliminat după un timp prin vomă. Ghemul de blană apare mai frecvent la rasele cu păr lung, cum ar fi pisica persană. De asemenea, vei putea observa acest aspect mai mult în cazul pisicilor adulte, comportamentul de toaletare dezvoltându-se pe măsură ce animalul creşte.

Tot ce trebuie să ştii despre hamsteri

Foarte vioi şi drăgălaş, hamsterul este unul dintre animalele de companie preferate de către copii. Înainte de a-i îndeplina dorinţa micuţului tău, iată ce trebuie să ştii pentru a avea un hamster sănătos şi fericit.
Cum să alegi un hamster Aceste mici rozatoare, care sunt într-o varietate de culori şi rase, au o speranţă de viaţă în jur de doi ani, sau ceva mai mult atunci când traiesc singuri în cuşcă. Fiecare rasă necesită un tratament specific, de aceea e bine să te informezi asupra acestui lucru înainte de a deveni “parintele adoptiv” al unui hamster.
·Hamsterul chinezesc: este un hamster de mici dimensiuni, nu atât de răspândit, de aceea, de multe ori, el este confundat cu hamsterul pitic. ·Hamsterul pitic: este foarte asemănător cu hamsterul chinezesc. Există o varietate de specii de hamster pitic, dintre care, cele mai cunoscute sunt trei: hamsterul rusesc (cea mai răspândită specie întâlnită în captivitate), hamsterul Roborovski şi hamsterul pitic de iarnă (siberian). ·Hamsterul …

Tot ce trebuie să ştii înainte de a avea un câine ca animal de companie

E minunat să-ţi iei un câine drept companion, dar, chiar dacă eşti un iubitor de animale cu vechime sau eşti la prima experienţă, nu uita că trebuie să fii pregătit cu tot ce acesta are nevoie şi să te preocupe încă de la început starea lui de sănătate şi de fericire. Iată cum trebuie să te pregăteşti înainte de a aduce noul membru al familiei în casă.