Treceți la conținutul principal

Cum alegi cea mai buna hrana pentru câini?


Un caine reprezinta o uriasa responsabilitate pentru stapand, fiind nevoie sa fie tratat exact ca un membru al familiei. Desi majoritatea persoanelor isi iubesc patrupedele, putini stiu cu exactitate ce trebuie sa le ofere pentru a fi sanatoase si fericite.
Hrana, spre exemplu, trebuie sa fie hranitoare si sa se potriveasca diverselor tipuri de caini. Exista un anumit tip de hrana pentru cainii mari, alt tip de haina pentru cei de dimensiuni medii si alt tip de hrana pentru cei mici. De asemenea, varsta poate sa influenteze extrem de mult ingredientele de mancare, asadar, iata un ghid util pentru alegerea celei mai bune hrane pentru caini.

 Image result for dog food
Care sunt criteriile de care trebuie sa se tina cont?

1. Varsta. Este cel mai important ca micul tau prieten sa fie hranit in functie de varsta. La inceput are nevoie de hrana care sa il ajute sa creasca, ulterior de hrana care sa il mentina in forma si la batranete de hrana care sa ii protejeze oasele. Pe piata exista 5 tipuri de hrana diferentiate in functie de varsta: lapte de substitutie, starter, junior, adult si senior. Pentru puiutii de pana in 6 saptamani care nu se pot fi hraniti de mama, laptele substitut este cel mai potrivit. Ulterior se va alege, pe rand, hrana starter, junior, adult si senior. In general, hrana starter este potrivita pana la 2 luni, hrana junior pana la 1 an iar hrana adult intre 1 si 7 ani.

2. Calitatea hranei. Pe piata exista numeroase variante de hrana pentru caini, ingrediendele putand face o mare diferenta in ceea ce priveste calitatea. Este adevarat ca orice catel va manca orice tip de mancare i se pune in fata, insa in timp, calitatea mancarii decide starea lui de sanatate. Vei descoperi ca poti opta pentru mancare economica, premium si super premium. Varianta economica are cantitati foarte mari de gluten si nu este recomandata decat rareori. Cel mai bine este sa se mizeze pentru hrana premium si super premium, care are cantitati optime de proteine si grasimi.
Image result for dog food

3. Rasa si marimea. Nu in ultimul rand, la alegerea mancarii pentru caini trebuie sa se tina cont de rasa si de marime. Nici rasa, nici marimea nu sunt criterii principale de alegere a hranei pentru caini, insa exista producatori care prepara sortimente adaptate nevoilor pe care le au cele mai populare rase. Evient, marimea este un factor decisiv asupra cantitatii de mancare si asupra nevoilor nutritive, asadar, in functie de cat de mare este catelul ( daca nu are o marime medie ), s-ar putea sa gasesti hrana special pentru el.

Daca se tine cont de echilibrul nutritiv de care are nevoie cel mai bun prieten al tau, vei descoperi ca acesta va trai mult si bine si va latra fericit alaturi de tine.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Patru remedii pentru eliminarea ghemului de blană la pisică

Pisica este un animal extrem de atent cu igiena proprie, dar ghemotoacele de blană pe care aceasta le acumulează în stomac și le elimină apoi prin vomă nu sunt deloc o plăcere pentru stăpân. În plus, acestea pot determina blocaje intestinale şi chiar probleme serioase de sănătate animăluţului tău.
Ghemul de blană poate fi ceva dezgustător pentru oricine, dar e important să înţelegem cum se formează. 

Atunci când pisica îşi face toaleta, limba sa aspră curăţă ca o perie toate firele de păr moarte, care sunt ulterior înghiţite. Majoritatea firelor de păr pot trece prin întreg tractul digestiv al pisicii fără să creeze probleme, dar o parte din ele rămân în stomac, formând ghemul de blană. În mod obişnuit, acesta este eliminat după un timp prin vomă. Ghemul de blană apare mai frecvent la rasele cu păr lung, cum ar fi pisica persană. De asemenea, vei putea observa acest aspect mai mult în cazul pisicilor adulte, comportamentul de toaletare dezvoltându-se pe măsură ce animalul creşte.

Tot ce trebuie să ştii despre hamsteri

Foarte vioi şi drăgălaş, hamsterul este unul dintre animalele de companie preferate de către copii. Înainte de a-i îndeplina dorinţa micuţului tău, iată ce trebuie să ştii pentru a avea un hamster sănătos şi fericit.
Cum să alegi un hamster Aceste mici rozatoare, care sunt într-o varietate de culori şi rase, au o speranţă de viaţă în jur de doi ani, sau ceva mai mult atunci când traiesc singuri în cuşcă. Fiecare rasă necesită un tratament specific, de aceea e bine să te informezi asupra acestui lucru înainte de a deveni “parintele adoptiv” al unui hamster.
·Hamsterul chinezesc: este un hamster de mici dimensiuni, nu atât de răspândit, de aceea, de multe ori, el este confundat cu hamsterul pitic. ·Hamsterul pitic: este foarte asemănător cu hamsterul chinezesc. Există o varietate de specii de hamster pitic, dintre care, cele mai cunoscute sunt trei: hamsterul rusesc (cea mai răspândită specie întâlnită în captivitate), hamsterul Roborovski şi hamsterul pitic de iarnă (siberian). ·Hamsterul …

Tot ce trebuie să ştii înainte de a avea un câine ca animal de companie

E minunat să-ţi iei un câine drept companion, dar, chiar dacă eşti un iubitor de animale cu vechime sau eşti la prima experienţă, nu uita că trebuie să fii pregătit cu tot ce acesta are nevoie şi să te preocupe încă de la început starea lui de sănătate şi de fericire. Iată cum trebuie să te pregăteşti înainte de a aduce noul membru al familiei în casă.