Treceți la conținutul principal

5 animale de companie obisnuite


Cainii si pisicile sunt in topul preferintelor.
Conform statisticilor in SUA, 62% din populatie detine un animal de casa. Animalele ofera o stare mentala si fizica foarte buna stapanilor lor, incluzand beneficii pentru sanatate cum ar fi scaderea presiunii arteriale si chiar un ajutor in tratarea depresiei. Nu orice animal este potrivit pentru oricine, insa unele sunt in topul preferintelor.

 Image result for caine

Cainii
Acestia fac parte din familiile a peste 46.3 milioane de cetateni ai SUA, potrivit Asociatiei Americane a Produselor pentru Animale de Companie. Media este de 1.7 caini la un stapan, insemnand ca sunt aproximativ 78 milioane de caini. Cainii au fost domesticiti cam in 14.000 de ani, mai mult decat orice animal. Oamenii iubesc cainii pentru ca sunt in general usor de dresat, sunt recunoscatori si loiali si pot merge aproape peste tot. Iti vor proteja casa si sunt prieteni de joaca pentru toti membrii familiei.

Image result for pisica

Pisicile  
Aproximativ 38.9 milioane cetateni americani detin pisici, conform aceleasi asociatii. Totusi sunt mai multe pisici decat caini deoarece un stapan de pisica are de obicei mai multe pisici, media fiind de 2.2 pisici la un stapan. Pisicile sunt destul de independente si nu au nevoie sa fie scoase la plimbare sau sa-si faca nevoile. Se curata singure chiar si atunci cand sunt foarte murdare.
Image result for pesti

Pestii  
Chiar daca nu te poti juca cu ei, pestii sunt a treia cea mai indragita categorie ca si animale de casa. AAPAC spune ca sunt aproximativ 12.5 milioane de cetateni care detin in medie 12 pesti, insemnand un numar de 150 milioane de pesti. Fie ca ai un acvariu de apa dulce sau unul de apa sarata vei observa ca este foarte relaxant sa privesti aceste creaturi minunate inotand de colo colo. Ii poti lasa singuri fara grija chiar cu conditii minime, iar acvariul poate arata grozav in decorul camerei.

Image result for pasari casa
Pasarile
Sunt cam 16 milioane de pasari in 5.7 milioane de case din SUA. De la canari, apreciati pentru ciripitul lor la pasari vorbitoare sau la „nemuritorii” papagalii macao, pasarile te distreaza si te surprind cu frumusetea lor. Pasarile nu prea sunt domesticite, dar pot totusi lega relatii speciale cu stapanii lor.
Image result for iepuri

Iepurii
Desi statisticile nu sunt exacte in ce priveste iepurii, asociatia raporteaza cam 6.2 milioane de iepuri. Dragutii si pufosii iepurasi au nevoie de ingrijire speciala si nu ar trebui sa fie cumparati pentru o decizie de moment. Iepurii sunt linistiti asa ca sunt potriviti pentru un apartament, dar au nevoie de activitate. Cand realizeaza ca nu sunt o prada pentru tine, sunt foarte afectuosi si distractivi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Patru remedii pentru eliminarea ghemului de blană la pisică

Pisica este un animal extrem de atent cu igiena proprie, dar ghemotoacele de blană pe care aceasta le acumulează în stomac și le elimină apoi prin vomă nu sunt deloc o plăcere pentru stăpân. În plus, acestea pot determina blocaje intestinale şi chiar probleme serioase de sănătate animăluţului tău.
Ghemul de blană poate fi ceva dezgustător pentru oricine, dar e important să înţelegem cum se formează. 

Atunci când pisica îşi face toaleta, limba sa aspră curăţă ca o perie toate firele de păr moarte, care sunt ulterior înghiţite. Majoritatea firelor de păr pot trece prin întreg tractul digestiv al pisicii fără să creeze probleme, dar o parte din ele rămân în stomac, formând ghemul de blană. În mod obişnuit, acesta este eliminat după un timp prin vomă. Ghemul de blană apare mai frecvent la rasele cu păr lung, cum ar fi pisica persană. De asemenea, vei putea observa acest aspect mai mult în cazul pisicilor adulte, comportamentul de toaletare dezvoltându-se pe măsură ce animalul creşte.

Tot ce trebuie să ştii despre hamsteri

Foarte vioi şi drăgălaş, hamsterul este unul dintre animalele de companie preferate de către copii. Înainte de a-i îndeplina dorinţa micuţului tău, iată ce trebuie să ştii pentru a avea un hamster sănătos şi fericit.
Cum să alegi un hamster Aceste mici rozatoare, care sunt într-o varietate de culori şi rase, au o speranţă de viaţă în jur de doi ani, sau ceva mai mult atunci când traiesc singuri în cuşcă. Fiecare rasă necesită un tratament specific, de aceea e bine să te informezi asupra acestui lucru înainte de a deveni “parintele adoptiv” al unui hamster.
·Hamsterul chinezesc: este un hamster de mici dimensiuni, nu atât de răspândit, de aceea, de multe ori, el este confundat cu hamsterul pitic. ·Hamsterul pitic: este foarte asemănător cu hamsterul chinezesc. Există o varietate de specii de hamster pitic, dintre care, cele mai cunoscute sunt trei: hamsterul rusesc (cea mai răspândită specie întâlnită în captivitate), hamsterul Roborovski şi hamsterul pitic de iarnă (siberian). ·Hamsterul …

Tot ce trebuie să ştii înainte de a avea un câine ca animal de companie

E minunat să-ţi iei un câine drept companion, dar, chiar dacă eşti un iubitor de animale cu vechime sau eşti la prima experienţă, nu uita că trebuie să fii pregătit cu tot ce acesta are nevoie şi să te preocupe încă de la început starea lui de sănătate şi de fericire. Iată cum trebuie să te pregăteşti înainte de a aduce noul membru al familiei în casă.