Treceți la conținutul principal

9 situatii amuzante despre Boston Terrier


Acesti catei amuzanti si plini de viata sunt compania perfecta.
De ce sa nu aflam mai multe despre terierii de Boston.

1. Sunt mandria si bucuria Americii

Terrier de Boston sunt prima rasa create official in SUA. Este poreclit “gentleman-ul Americii”, datorita semnului distinctiv de pe piept care seamana cu un frac.

2. Au fost creati pentru a fi luptatori

Un vizitiu angajat de bogatasii din Boston a inceput sa incruciseze rasele detinute de angajatii acestor oameni pentru a crea acest catel. El a imperecheat bulldog ul englez cu (rasa disparuta) terierul alb englez. La inceput erau de talie mai mare si erau folositi ca si caini de lupta. Dupa ce luptele intre caini au devenit ilegale, rasa a scazut in talie.

Imagini pentru terrierul de Boston

3. Erau numiti diferit inainte

In 1889, cam 30 de crescatori s-au adunat si au organizat Clubul American de BullTerieri. Au denumit cainii “cap rotund” sau bull terier. Acest lucru a intampinat o opozitie pentru ca exista deja o rasa diferita denumita similar care avea o fata mai lunga. Pana in 1891 clubul si-a schimbat numele in Clubul American de Boston Terrier si ceea ce a fost odata denumit “cap rotund” sau bull terier acum a devenit terier de Boston.

4. Este cainele statului Massachusetts

Cateii au fost creati in Massachusetts asa ca e firesc ca acest stat sa-i onoreze ca si caini emblema ai statului. Rasa detine acest titlu inca din 1979.

5. Hellen Keller a detinut unul

Phiz, terierul de Boston i-a fost daruit lui Keller de catre colegii ei de clasa de la colegiul Radcliffe. Desi era precaut cu strainii, se spune ca cei doi s-au atasat imediat unul de celalalt.

6. Numele lor este derutant

Desi numele este terier de Boston, ei nu fac parte tehnic vorbind din rasa terierilor. Veti observa ca sunt exlusi din categoria terierilor pe site –ul AKC.

7. Un erou de razboi pare sa fi fost chiar un terier de Boston

Un caine al strazii hoinarea pe langa soldatii care se antrenau pentru primul razboi mondial la Yale. Acestia l-au luat rapid intre ei, l-au invatat sa salute ridicand labuta si l-au numit Stubby.
Cainele erou a fost luat peste ocean; fiind dresat ii anunta pe soldati despre atacurile cu gaz, iar pe medici ii ajuta sa gaseasca ranitii. Dupa ce a urmarit si atacat un spion german, a fost promovat la gradul de sergent. Cainele decorat a fost considerat un erou si s-a intalnit cu presedintele Wilson, Hardy si Coolidge. In timp ce sergentul Stubby era probabil o corcitura, necrologul sau se refera la el ca si bull terier. Cum Stubby nu arata deloc la fel cu un bull terrier, este cel mai probabil ca documentele se refera la numele initial al terierilor de Boston, respectiv bull terrier. Daca te uiti la Stubby, vezi sigur asemanarea uimitoare.
Imagini pentru terrierul de Boston

8. Te simti protejat cu unul prin preajma

In ciuda marimii lor, terierii de Boston sunt considerati caini de paza excelenti. Sunt extrem de protectivi cu familiile lor si latratul lor zgomotos este destul cat sa isi alerteze stapanii de pericol.

9. Sunt extraordinari la trucuri

Terierii de Boston sunt inteligenti si doresc sa-si multumeasca stapanul, asa ca sunt usor de dresat. Terierul de Boston, Dexter a invatat chiar sa mearga pe skateboard.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Patru remedii pentru eliminarea ghemului de blană la pisică

Pisica este un animal extrem de atent cu igiena proprie, dar ghemotoacele de blană pe care aceasta le acumulează în stomac și le elimină apoi prin vomă nu sunt deloc o plăcere pentru stăpân. În plus, acestea pot determina blocaje intestinale şi chiar probleme serioase de sănătate animăluţului tău.
Ghemul de blană poate fi ceva dezgustător pentru oricine, dar e important să înţelegem cum se formează. 

Atunci când pisica îşi face toaleta, limba sa aspră curăţă ca o perie toate firele de păr moarte, care sunt ulterior înghiţite. Majoritatea firelor de păr pot trece prin întreg tractul digestiv al pisicii fără să creeze probleme, dar o parte din ele rămân în stomac, formând ghemul de blană. În mod obişnuit, acesta este eliminat după un timp prin vomă. Ghemul de blană apare mai frecvent la rasele cu păr lung, cum ar fi pisica persană. De asemenea, vei putea observa acest aspect mai mult în cazul pisicilor adulte, comportamentul de toaletare dezvoltându-se pe măsură ce animalul creşte.

Tot ce trebuie să ştii despre hamsteri

Foarte vioi şi drăgălaş, hamsterul este unul dintre animalele de companie preferate de către copii. Înainte de a-i îndeplina dorinţa micuţului tău, iată ce trebuie să ştii pentru a avea un hamster sănătos şi fericit.
Cum să alegi un hamster Aceste mici rozatoare, care sunt într-o varietate de culori şi rase, au o speranţă de viaţă în jur de doi ani, sau ceva mai mult atunci când traiesc singuri în cuşcă. Fiecare rasă necesită un tratament specific, de aceea e bine să te informezi asupra acestui lucru înainte de a deveni “parintele adoptiv” al unui hamster.
·Hamsterul chinezesc: este un hamster de mici dimensiuni, nu atât de răspândit, de aceea, de multe ori, el este confundat cu hamsterul pitic. ·Hamsterul pitic: este foarte asemănător cu hamsterul chinezesc. Există o varietate de specii de hamster pitic, dintre care, cele mai cunoscute sunt trei: hamsterul rusesc (cea mai răspândită specie întâlnită în captivitate), hamsterul Roborovski şi hamsterul pitic de iarnă (siberian). ·Hamsterul …

Tot ce trebuie să ştii înainte de a avea un câine ca animal de companie

E minunat să-ţi iei un câine drept companion, dar, chiar dacă eşti un iubitor de animale cu vechime sau eşti la prima experienţă, nu uita că trebuie să fii pregătit cu tot ce acesta are nevoie şi să te preocupe încă de la început starea lui de sănătate şi de fericire. Iată cum trebuie să te pregăteşti înainte de a aduce noul membru al familiei în casă.