Treceți la conținutul principal

Cum îţi alegi câinele
Un aspect important de care trebuie să ţii cont atunci când achiziţionezi un câine este dacă va trăi confortabil în locuinţa ta când va ajunge la maturitate. Prezenţa copiilor mici în familie reprezintă un alt factor pe care trebuie să-l iei în calcul. Un câine trebuie să fie capabil să facă faţă unei familii în creştere şi unui eventual tratament mai brutal din partea copiilor.  Un căţel jucărie ar fi o proastă alegere în cazul unei familii cu copii mici, deoarece oasele lui sunt prea fragile şi se pot fractura uşor. În general, câinii de talie mare, cum ar fi labradorii sau ciobăneştii germani, se pot adapta mult mai uşor, atât fizic, cât şi temperamental, unei familii tinere.  


Buldog, Căţeluş, Câine, Animal De Casă, Drag, Negru 
Un câine poate fi cumpărat din mai multe surse. Fie de la un pet shop recunoscut, fie de la o canisă. Poţi urmări şi anunţurile din ziare ale persoanelor particulare sau poţi apela la diverse organizaţii care oferă căţei spre adopţie. Indiferent de sursă, asigură-te că iei un animal sănătos. Dacă este posibil, cere un document care să ateste efectuarea imunizărilor necesare. 

De asemenea, este recomandabil să primeşti şi o listă a celorlalte vaccinuri ce vor trebui efectuate după ce îl aduci acasă. Chiar dacă un căţeluş a fost vaccinat împotriva distemperului (jigodiei) şi hepatitei, va fi nevoie şi de rapel la un anumit interval.  Mai târziu, căţelul va trebui să fie vaccinat şi împotriva rabiei (turbării). Un pet shop sau o canisă care se respectă îţi vor pune la dispoziţie aceste documente medicale, dar este recomandabil să apelezi la un veterinar după achiziţionarea animalului. 

În mod obişnuit, masculii au o talie mai mare, sunt mai puternici, mai agresivi şi sunt buni paznici. Pe de altă parte, femelele sunt mai afectuoase şi mai delicate, iar dacă sunt de rasă pură şi sunt împerecheate cu masculi din aceeaşi rasă, puii lor se pot vinde la preţuri bune. Femela are un puternic instinct matern şi îţi va păzi copiii ca şi cum ar fi proprii pui. Indiferent de sex, câinii pot fi castraţi. Castrarea masculului, ceea ce înseamnă îndepărtarea testiculelor, îl va face infertil şi mai docil. Sterilizarea sau îndepărtarea ovarelor face femela infertilă. Pug, Căţeluş, Câine, Animale, Drăguţ

Ar trebui să cumpăr un câine de rasă sau un metis? E greu de răspuns la această întrebare, pentru că, uneori, un câine de rasă se poate dovedi a fi mai puţin agreabil decât se aşteaptă, în timp ce un metis e de multe ori un animal de companie alert, inteligent şi încântător.
De regulă, un căţel de rasă moşteneşte trăsăturile acesteia. Prin urmare, sunt puţine surprizele legate de aspectul fizic şi de temperament care ar putea să apară când acesta devine adult. În cazul în care vrei să cumperi un câine de rasă, dar nu îi cunoşti caracteristicile, urmăreşte un exemplar matur al rasei. Căţelul va creşte şi va semăna cu acesta. Dacă vrei să cumperi un metis, încearcă să îi cunoşti părinţii. Aceştia vor afişa orice trăsătură nedorită, care nu este vizibilă deocamdată la căţel.

Câine, Tineri Câine, Câinele Mic, Maltez, Alb, Catelus

În mod ideal, copiii şi căţeii ar trebui să crească împreună. Totuşi, e bine să fim precauţi atunci când nou-născutul apare într-o casă în care există deja un câine. Uneori, câinii răsfăţaţi pot avea resentimente faţă de bebeluş, deoarece acesta primeşte cea mai mare parte din atenţia părinţilor. 

Aceştia vor trebui să facă un efort şi să ofere atenţie şi câinelui.
Vârsta câinelui nu trebuie să fie mai mică de opt sau nouă săptămâni atunci când este adus în casă. La această vârstă este deja înţărcat şi se poate hrăni cu mâncare obişnuită. Pentru început, căţelul va trebui să aibă patru mese pe zi. La vârsta maturităţii, câinele va avea două mese pe zi sau chiar una singură, dacă nu face prea multă mişcare. 

Regimul alimentar şi instrucţiunile de hrănire ar trebui să însoţească animalul la cumpărare. Dacă la canisă a fost hrănit cu mâncare preparată, acelaşi regim alimentar va trebui menţinut şi acasă până când căţelul o va refuza. Vor trebui încercate mai multe tipuri de hrană până când se va stabili la una preferată. Dacă refuză toate variantele oferite, consultă crescătorul sau cere ajutorul unui veterinar.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Patru remedii pentru eliminarea ghemului de blană la pisică

Pisica este un animal extrem de atent cu igiena proprie, dar ghemotoacele de blană pe care aceasta le acumulează în stomac și le elimină apoi prin vomă nu sunt deloc o plăcere pentru stăpân. În plus, acestea pot determina blocaje intestinale şi chiar probleme serioase de sănătate animăluţului tău.
Ghemul de blană poate fi ceva dezgustător pentru oricine, dar e important să înţelegem cum se formează. 

Atunci când pisica îşi face toaleta, limba sa aspră curăţă ca o perie toate firele de păr moarte, care sunt ulterior înghiţite. Majoritatea firelor de păr pot trece prin întreg tractul digestiv al pisicii fără să creeze probleme, dar o parte din ele rămân în stomac, formând ghemul de blană. În mod obişnuit, acesta este eliminat după un timp prin vomă. Ghemul de blană apare mai frecvent la rasele cu păr lung, cum ar fi pisica persană. De asemenea, vei putea observa acest aspect mai mult în cazul pisicilor adulte, comportamentul de toaletare dezvoltându-se pe măsură ce animalul creşte.

Tot ce trebuie să ştii despre hamsteri

Foarte vioi şi drăgălaş, hamsterul este unul dintre animalele de companie preferate de către copii. Înainte de a-i îndeplina dorinţa micuţului tău, iată ce trebuie să ştii pentru a avea un hamster sănătos şi fericit.
Cum să alegi un hamster Aceste mici rozatoare, care sunt într-o varietate de culori şi rase, au o speranţă de viaţă în jur de doi ani, sau ceva mai mult atunci când traiesc singuri în cuşcă. Fiecare rasă necesită un tratament specific, de aceea e bine să te informezi asupra acestui lucru înainte de a deveni “parintele adoptiv” al unui hamster.
·Hamsterul chinezesc: este un hamster de mici dimensiuni, nu atât de răspândit, de aceea, de multe ori, el este confundat cu hamsterul pitic. ·Hamsterul pitic: este foarte asemănător cu hamsterul chinezesc. Există o varietate de specii de hamster pitic, dintre care, cele mai cunoscute sunt trei: hamsterul rusesc (cea mai răspândită specie întâlnită în captivitate), hamsterul Roborovski şi hamsterul pitic de iarnă (siberian). ·Hamsterul …

Tot ce trebuie să ştii înainte de a avea un câine ca animal de companie

E minunat să-ţi iei un câine drept companion, dar, chiar dacă eşti un iubitor de animale cu vechime sau eşti la prima experienţă, nu uita că trebuie să fii pregătit cu tot ce acesta are nevoie şi să te preocupe încă de la început starea lui de sănătate şi de fericire. Iată cum trebuie să te pregăteşti înainte de a aduce noul membru al familiei în casă.