Treceți la conținutul principal

20 de lucruri uimitoare despre câini şi căţei


Cumpărarea unui câine sau a unui căţel reprezintă o decizie foarte importantă în viaţa unei familii. Iată câteva lucruri despre cel mai bun prieten al omului care sunt de mare interes pentru copii (dar şi pentru unii din adulţi):1. Un câine adult are 42 de dinţi.
2. Simţul mirosului la câine este de peste 1 milion de ori mai puternic decât la om.
3. În Statele Unite, cel puţin una din trei familii deţine un câine.
4. Sterilizarea câinelui poate preveni anumite tipuri de cancer.
5. Dacă nu sunt sterilizaţi, în 6 ani, pot să apară 66.000 de căţei dintr-o singură pereche de câini.
6. Simţul auzului la câine este de 10 ori mai dezvoltat decât la om.
7. Un câine de dimensiuni medii poate atinge o viteză maximă de 30.6 km/oră.
8. Câinele este menţionat de 14 ori în Biblie.
9. Amprenta nasului câinelui este unică, la fel cum sunt şi amprentele digitale ale omului.
10. Temperatura medie a corpului câinelui este de 38,4ºC.

11. Un câine obişnuit trăieşte în medie 11 ani, iar costurile cu îngrijirea şi întreţinerea sa sunt în jur de $13,500 pe durata întregii vieţi.
12. Câinele are glande sudoripare doar la nivelul lăbuţelor, între degete.
13. Câinii sunt omnivori; au nevoie să mănânce şi altceva în afară de carne.
14. Urechea câinelui are de două ori mai mulţi muşchi decât cea a omului.
15. Câinii se vor supune întotdeauna cuiva despre care ei simt că este mai mare şi mai puternic.
16. Oamenii deţin câini ca animale de companie de peste 12.000 de ani.
17. Gestaţia la câini durează în medie 60 de zile.
18. Este un mit faptul că aceste animale nu disting culorile; de fapt, câinii nu percep culorile la fel de vii ca în cazul omului.
20. 70% dintre oameni îşi semnează câinele pe felicitări.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tot ce trebuie să ştii înainte de a avea un câine ca animal de companie

E minunat să-ţi iei un câine drept companion, dar, chiar dacă eşti un iubitor de animale cu vechime sau eşti la prima experienţă, nu uita că trebuie să fii pregătit cu tot ce acesta are nevoie şi să te preocupe încă de la început starea lui de sănătate şi de fericire. Iată cum trebuie să te pregăteşti înainte de a aduce noul membru al familiei în casă.

Patru remedii pentru eliminarea ghemului de blană la pisică

Pisica este un animal extrem de atent cu igiena proprie, dar ghemotoacele de blană pe care aceasta le acumulează în stomac și le elimină apoi prin vomă nu sunt deloc o plăcere pentru stăpân. În plus, acestea pot determina blocaje intestinale şi chiar probleme serioase de sănătate animăluţului tău.
Ghemul de blană poate fi ceva dezgustător pentru oricine, dar e important să înţelegem cum se formează. 

Atunci când pisica îşi face toaleta, limba sa aspră curăţă ca o perie toate firele de păr moarte, care sunt ulterior înghiţite. Majoritatea firelor de păr pot trece prin întreg tractul digestiv al pisicii fără să creeze probleme, dar o parte din ele rămân în stomac, formând ghemul de blană. În mod obişnuit, acesta este eliminat după un timp prin vomă. Ghemul de blană apare mai frecvent la rasele cu păr lung, cum ar fi pisica persană. De asemenea, vei putea observa acest aspect mai mult în cazul pisicilor adulte, comportamentul de toaletare dezvoltându-se pe măsură ce animalul creşte.

Tot ce trebuie să ştii despre hamsteri

Foarte vioi şi drăgălaş, hamsterul este unul dintre animalele de companie preferate de către copii. Înainte de a-i îndeplina dorinţa micuţului tău, iată ce trebuie să ştii pentru a avea un hamster sănătos şi fericit.
Cum să alegi un hamster Aceste mici rozatoare, care sunt într-o varietate de culori şi rase, au o speranţă de viaţă în jur de doi ani, sau ceva mai mult atunci când traiesc singuri în cuşcă. Fiecare rasă necesită un tratament specific, de aceea e bine să te informezi asupra acestui lucru înainte de a deveni “parintele adoptiv” al unui hamster.
·Hamsterul chinezesc: este un hamster de mici dimensiuni, nu atât de răspândit, de aceea, de multe ori, el este confundat cu hamsterul pitic. ·Hamsterul pitic: este foarte asemănător cu hamsterul chinezesc. Există o varietate de specii de hamster pitic, dintre care, cele mai cunoscute sunt trei: hamsterul rusesc (cea mai răspândită specie întâlnită în captivitate), hamsterul Roborovski şi hamsterul pitic de iarnă (siberian). ·Hamsterul …