Treceți la conținutul principal

Lucruri interesante despre pisici pentru copii


O multitudine de lucruri pot fi extrem de interesante pentru copii atunci când vine vorba despre prietenii noştri din lumea animalelor.


Copii pot învăţa o serie de lucruri interesante despre pisici. Cum sunt ca animale de companie, despre comportamentul lor unic, cât timp dorm şi multe altele.  
Citeşte mai departe şi vei afla o sumedenie de lucruri interesante despre pisici şi puii lor. 

· Pisica este unul dintre cele mai populare, dacă nu cel mai popular, animal de companie din lume.
· În lume există peste 500 milioane de pisici domestice.
· Pisicile trăiesc pe lângă casa omului de aproape 10.000 de ani.
· O pisică îşi conservă energia dormind, în medie, între 13 şi 14 ore pe zi.
· Pisicile au corpul flexibil şi dantura adaptată pentru a vâna animale mici, cum ar fi şoarecii sau şobolanii.

· Masculii se numesc motani, iar puii pisicii, pisoi.
· De regulă, o pisică domestică are o greutate între 4 şi 5 kilograme.
· Recordul pentru cea mai grea pisică din lume este 21,297 kilograme.
· Pisicile pot fi vânători foarte iscusiţi; pot păşi cu lăbuţele din spate în exact acelaşi loc în care au păşit cu cele din faţă, cea ce limitează la minimum zgomotul şi urmele lăsate.
· Au o vedere de noapte foarte dezvoltată, care le permite să vadă la un nivel de luminozitate de şase ori mai mic decât îi este necesar omului ca să vadă.
· De asemenea, au un auz excelent şi un simţ al mirosului foarte dezvoltat.
· Uneori, pisicile mai în vârstă pot fi agresive cu pisoiaşii. 

· Pisicilor domestice le place să se joace foarte mult, mai ales pisoiaşilor, care se luptă între ei şi care iubesc jucăriile. Joaca dintre pisoiaşi este doar exerciţiu prin care îşi dezvoltă abilităţile de vânătoare şi luptă.
· În medie, pisicile trăiesc 12-15 de ani.
· Pisicile îşi petrec o mare parte din timp lingându-şi blana, ceea ce le permite să fie în permanenţă curate.
· Pisicile sălbatice sunt adesea privite ca animale dăunătoare şi periculoase pentru cele domestice.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Patru remedii pentru eliminarea ghemului de blană la pisică

Pisica este un animal extrem de atent cu igiena proprie, dar ghemotoacele de blană pe care aceasta le acumulează în stomac și le elimină apoi prin vomă nu sunt deloc o plăcere pentru stăpân. În plus, acestea pot determina blocaje intestinale şi chiar probleme serioase de sănătate animăluţului tău.
Ghemul de blană poate fi ceva dezgustător pentru oricine, dar e important să înţelegem cum se formează. 

Atunci când pisica îşi face toaleta, limba sa aspră curăţă ca o perie toate firele de păr moarte, care sunt ulterior înghiţite. Majoritatea firelor de păr pot trece prin întreg tractul digestiv al pisicii fără să creeze probleme, dar o parte din ele rămân în stomac, formând ghemul de blană. În mod obişnuit, acesta este eliminat după un timp prin vomă. Ghemul de blană apare mai frecvent la rasele cu păr lung, cum ar fi pisica persană. De asemenea, vei putea observa acest aspect mai mult în cazul pisicilor adulte, comportamentul de toaletare dezvoltându-se pe măsură ce animalul creşte.

Soluții pentru tratamentul osteoartritei la câini

Tot ce trebuie să ştii despre hamsteri

Foarte vioi şi drăgălaş, hamsterul este unul dintre animalele de companie preferate de către copii. Înainte de a-i îndeplina dorinţa micuţului tău, iată ce trebuie să ştii pentru a avea un hamster sănătos şi fericit.
Cum să alegi un hamster Aceste mici rozatoare, care sunt într-o varietate de culori şi rase, au o speranţă de viaţă în jur de doi ani, sau ceva mai mult atunci când traiesc singuri în cuşcă. Fiecare rasă necesită un tratament specific, de aceea e bine să te informezi asupra acestui lucru înainte de a deveni “parintele adoptiv” al unui hamster.
·Hamsterul chinezesc: este un hamster de mici dimensiuni, nu atât de răspândit, de aceea, de multe ori, el este confundat cu hamsterul pitic. ·Hamsterul pitic: este foarte asemănător cu hamsterul chinezesc. Există o varietate de specii de hamster pitic, dintre care, cele mai cunoscute sunt trei: hamsterul rusesc (cea mai răspândită specie întâlnită în captivitate), hamsterul Roborovski şi hamsterul pitic de iarnă (siberian). ·Hamsterul …