Treceți la conținutul principal

Cum să înveţi câinele să-şi facă nevoile afară


Una din primele probleme cu care se confruntă noii stăpâni de câini este cum să-i înveţe să-şi facă nevoile afară şi nu în casă. Aproape orice câine poate fi dresat să aştepte la uşă şi să se uşureze doar afară. Acest lucru se realizează destul de simplu dacă se creează o anumită rutină, atât pentru hrănire, cât şi pentru plimbare. Cu puţină răbdare şi mult simţ al umorului veţi putea trece destul de uşor peste perioada de educare a căţelului pentru a-şi face nevoile afară.

Scoate-l afară frecvent. Pentru început, aceasta este modalitatea cea mai sigură de a-l învăţa să-şi facă nevoile afară. Chiar dacă ţi se va părea exagerat, încearcă să scoţi căţelul afară la fiecare oră în primele zile de când îl aduci în casă. În acest fel vei crea o rutină, iar căţelul va asocia plimbarea cu satisfacerea necesităţilor fiziologice. Căţeii au o vezică urinară cu o capacitate destul de redusă, iar nevoia de a urina este una frecventă.

Stabileşte un program strict pentru mese. Hrăneşte-l la aceeaşi oră atât dimineaţa, cât şi seara, apoi aşteaptă 20-30 de minute înainte de a-l scoate la plimbare. Având un program bine stabilit al meselor, va fi mult mai uşor să-ţi dai seama când îşi va face nevoile. Căţeii trebuie hrăniţi de trei ori pe zi, având în plus o masă la prânz, prin urmare, şi o plimbare în plus. În cazul acestora, ar fi bine să fie scoşi afară chiar şi după ce au băut apă, spuneam mai devreme că au o vezică urinară destul de mică.

Învaţă să interpretezi semnele prin care anunţă că vrea să-şi facă nevoile. Acestea pot include plimbarea agitată prin casă, mirositul podelei, ca şi cum ar căuta un anumit loc, o poziţie diferită a cozii etc. Dacă observi oricare dintre aceste semne, scoate-l imediat afară, chiar dacă nu este ora programată de tine. 

 


Alege un loc potrivit. Odată ce aţi ajuns afară, alege un loc potrivit în care să se simtă confortabil să-şi facă nevoile, de obicei pe o porţiune de teren cu iarbă. Du-l în acelaşi loc la fiecare ieşire. Câinii sunt animale care au nevoie de rutină. Nu uita să strângi după el de fiecare dată. Ia cu tine o pungă sau o mănuşă din plastic pentru a curăţa mizeria, apoi aruncă totul la coşul de gunoi.

Dacă îşi face nevoile în casă, curaţă imediat. În cazul în care se întâmplă, şi sigur se va întâmpla, să îşi facă nevoile în casă, curăţă imediat utilizând o soluţie care să îndepărteze mirosul. Dacă va simţi mirosul şi peste un timp, va considera că este un loc în care poate să-şi facă nevoile. Nu-l pedepsi niciodată pentru că face în casă, doar curăţă imediat şi respectă în continuare programul stabilit pentru mese şi plimbare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Patru remedii pentru eliminarea ghemului de blană la pisică

Pisica este un animal extrem de atent cu igiena proprie, dar ghemotoacele de blană pe care aceasta le acumulează în stomac și le elimină apoi prin vomă nu sunt deloc o plăcere pentru stăpân. În plus, acestea pot determina blocaje intestinale şi chiar probleme serioase de sănătate animăluţului tău.
Ghemul de blană poate fi ceva dezgustător pentru oricine, dar e important să înţelegem cum se formează. 

Atunci când pisica îşi face toaleta, limba sa aspră curăţă ca o perie toate firele de păr moarte, care sunt ulterior înghiţite. Majoritatea firelor de păr pot trece prin întreg tractul digestiv al pisicii fără să creeze probleme, dar o parte din ele rămân în stomac, formând ghemul de blană. În mod obişnuit, acesta este eliminat după un timp prin vomă. Ghemul de blană apare mai frecvent la rasele cu păr lung, cum ar fi pisica persană. De asemenea, vei putea observa acest aspect mai mult în cazul pisicilor adulte, comportamentul de toaletare dezvoltându-se pe măsură ce animalul creşte.

Tot ce trebuie să ştii despre hamsteri

Foarte vioi şi drăgălaş, hamsterul este unul dintre animalele de companie preferate de către copii. Înainte de a-i îndeplina dorinţa micuţului tău, iată ce trebuie să ştii pentru a avea un hamster sănătos şi fericit.
Cum să alegi un hamster Aceste mici rozatoare, care sunt într-o varietate de culori şi rase, au o speranţă de viaţă în jur de doi ani, sau ceva mai mult atunci când traiesc singuri în cuşcă. Fiecare rasă necesită un tratament specific, de aceea e bine să te informezi asupra acestui lucru înainte de a deveni “parintele adoptiv” al unui hamster.
·Hamsterul chinezesc: este un hamster de mici dimensiuni, nu atât de răspândit, de aceea, de multe ori, el este confundat cu hamsterul pitic. ·Hamsterul pitic: este foarte asemănător cu hamsterul chinezesc. Există o varietate de specii de hamster pitic, dintre care, cele mai cunoscute sunt trei: hamsterul rusesc (cea mai răspândită specie întâlnită în captivitate), hamsterul Roborovski şi hamsterul pitic de iarnă (siberian). ·Hamsterul …

Tot ce trebuie să ştii înainte de a avea un câine ca animal de companie

E minunat să-ţi iei un câine drept companion, dar, chiar dacă eşti un iubitor de animale cu vechime sau eşti la prima experienţă, nu uita că trebuie să fii pregătit cu tot ce acesta are nevoie şi să te preocupe încă de la început starea lui de sănătate şi de fericire. Iată cum trebuie să te pregăteşti înainte de a aduce noul membru al familiei în casă.