Treceți la conținutul principal

4 modalităţi prin care te poţi apăra de atacul unui câine agresivÎntr-o lume ideală, toţi câinii sunt prietenoşi, fericiţi, jucăuşi, calzi şi ascultători. Realitatea ne arată că lumea în care trăim nu este chiar aşa. Există câini minunaţi care pot deveni oricând agresivi, dar şi mulţi oameni care nu reuşesc să se adapteze comportamentului acestora. Un câine devine ameninţător atunci când mâraie, îşi arată colţii, îşi zburleşte părul, ridică urechile şi coada.
 

Iată 4 modalităţi prin care te poţi apăra de atacul unui câine de companie agresiv:

1. Nu alerga prin parcul pentru câini
Câinii au o deja stare de hiperexcitabilitate din momentul în care ajung într-un spaţiu deschis, unde se pot juca în voie. Atunci când cineva aleargă prin preajma lor sau chiar înspre ei, îşi activează instinctele de agresor, care îl pun alertă maximă. Ei nu pot înţelege de ce eşti tu în parc, aşa că te vor privi ca pe un străin cu un comportament ameninţător. Chiar dacă alergi pe stradă, păstrează o distanţă considerabilă faţă de câinii pe lângă care treci, mai ales că orice atac este spontan şi se întâmplă aproape pe nesimţite. Un câine care vrea să muşte va veni direct la tine, fără să te atenţioneze.


2. Nu încerca să prinzi un câine necunoscut de zgarda şi să-i scoţi un obiect din gură
Momentul în care un străin se apropie şi îl prinde de zgardă este suficient pentru a declanşa comportamentul agresiv al oricărui câine. Dacă îl mai şi apuci de maxilar, încercând să recuperezi vreun obiect din gura acestuia, dezastrul e garantat. În asemenea situaţii, este recomandabil să-i pui în faţă ceva de mâncare şi să aştepţi până când eliberează obiectul, pe care îl vei bloca pe moment cu ajutorul piciorului. Aşteaptă până când câinele se îndepărtează de acel loc şi abia apoi ridică obiectul.


3. Nu purta accesorii care îţi modifică silueta
Adeseori, câinii reacţionează la vederea oamenilor care au capul acoperit de pălărie sau eşarfă, folosesc ochelari de soare sau costume neobişnuite ori care îşi poartă copiii pe umeri. În asemenea situaţii, câinele are o percepţie alterată asupra personajului, neştiind dacă acesta e om sau nu şi dacă experienţa sa pozitivă cu omul se poate aplica şi acum. Atunci când te afli în preajma unui câine, e bine să renunţi la accesoriile fanteziste şi, evident, nu îţi purta copilul pe umeri atunci când eşti în parc.

4. Nu mângâia câinele fără permisiunea stăpânului
Unii dintre câini nu acceptă să fie mângâiaţi decât de persoanele cu care sunt familiarizaţi şi se simt agresaţi atunci când acest lucru e făcut de către străini. De cele mai multe ori, câinii acceptă să fie mângâiaţi doar de persoanele care îi plimbă. De aceea, oricât de mult ţi-ar plăcea un câine şi oricât de puternică ar fi pornirea de a-l mângâia, nu încerca să o faci înainte de a cere permisiunea celui care îl însoţeşte. Dacă tu eşti stăpânul câinelui şi ştii că nu acceptă să fie mângâiat, învaţă să spui acest lucru cu fermitate, deoarece vei întâlni multe persoane, mai ales copii, care vor dori să o facă fără să ceară permisiunea. În asemenea situaţii, va trebui să te plasezi între câine şi persoana care se apropie şi să spui politicos că nu acceptă să fie mângâiat de necunoscuţi. Chiar dacă nu te simţi confortabil să faci acest lucru, gândeşte-te că e mult mai nepoliticos să permiţi ca animalul tău de companie să rănească pe cineva.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Patru remedii pentru eliminarea ghemului de blană la pisică

Pisica este un animal extrem de atent cu igiena proprie, dar ghemotoacele de blană pe care aceasta le acumulează în stomac și le elimină apoi prin vomă nu sunt deloc o plăcere pentru stăpân. În plus, acestea pot determina blocaje intestinale şi chiar probleme serioase de sănătate animăluţului tău.
Ghemul de blană poate fi ceva dezgustător pentru oricine, dar e important să înţelegem cum se formează. 

Atunci când pisica îşi face toaleta, limba sa aspră curăţă ca o perie toate firele de păr moarte, care sunt ulterior înghiţite. Majoritatea firelor de păr pot trece prin întreg tractul digestiv al pisicii fără să creeze probleme, dar o parte din ele rămân în stomac, formând ghemul de blană. În mod obişnuit, acesta este eliminat după un timp prin vomă. Ghemul de blană apare mai frecvent la rasele cu păr lung, cum ar fi pisica persană. De asemenea, vei putea observa acest aspect mai mult în cazul pisicilor adulte, comportamentul de toaletare dezvoltându-se pe măsură ce animalul creşte.

Soluții pentru tratamentul osteoartritei la câini

Tot ce trebuie să ştii despre hamsteri

Foarte vioi şi drăgălaş, hamsterul este unul dintre animalele de companie preferate de către copii. Înainte de a-i îndeplina dorinţa micuţului tău, iată ce trebuie să ştii pentru a avea un hamster sănătos şi fericit.
Cum să alegi un hamster Aceste mici rozatoare, care sunt într-o varietate de culori şi rase, au o speranţă de viaţă în jur de doi ani, sau ceva mai mult atunci când traiesc singuri în cuşcă. Fiecare rasă necesită un tratament specific, de aceea e bine să te informezi asupra acestui lucru înainte de a deveni “parintele adoptiv” al unui hamster.
·Hamsterul chinezesc: este un hamster de mici dimensiuni, nu atât de răspândit, de aceea, de multe ori, el este confundat cu hamsterul pitic. ·Hamsterul pitic: este foarte asemănător cu hamsterul chinezesc. Există o varietate de specii de hamster pitic, dintre care, cele mai cunoscute sunt trei: hamsterul rusesc (cea mai răspândită specie întâlnită în captivitate), hamsterul Roborovski şi hamsterul pitic de iarnă (siberian). ·Hamsterul …