Treceți la conținutul principal

Cum îţi împrieteneşti câinele cu pisicaChiar dacă în desenele animate câinele şi pisica ne sunt prezentaţi ca duşmani, în viaţa reală lucrurile nu stau tocmai aşa. Cu puţin efort şi mai multă răbdare, cei doi chiar pot deveni foarte buni prieteni. 

Image result for Cum îţi împrieteneşti câinele cu pisica Desigur, vei avea mai multe şanse de reuşită dacă ai deja pisica în casă, iar câinele apare în peisaj atunci când este destul de mic. Căţel fiind, va avea percepţia că pisica este parte din familie şi o va accepta ca atare. În cazul unui câine adult, împrietenirea celor două animale va fi mai greu de realizat, mai ales dacă pisica este cea nou venită. Și mai dificil este atunci când câinele are un comportament agresiv, nu este dresat sau este mult prea jucăuş.

Pisicile acceptă cu greu alte animale în preajma lor, de aceea trebuie să treacă o perioadă de timp (zile, săptămâni sau chiar luni) până când să ia naștere încrederea şi acceptarea între cei doi noi parteneri.

Iată câţiva paşi pe care trebuie să îi urmezi pentru a împrieteni câinele şi pisica, dar, mai ales, pentru a o proteja pe aceasta din urmă.
Înainte de marea întâlnire, câinele trebuie să fie într-o stare de relaxare, cu energia consumată şi bine hrănit. De asemenea, nu uita să foloseşti o lesă scurta, pentru a-l controla mai uşor.
Este important ca pisica să aibă un mediu plăcut, în care se simte în siguranţă, pentru a putea accepta câinele care intră pe teritoriul ei. Specialiştii recomandă tăierea unghiilor pisicii înainte de întâlnirea cu un alt animal, pentru cazul în care ar deveni agresivă. Și nu uita să păstrezi la îndemână gustările ei preferate.


Mai întâi, lasă-i să se cerceteze de la distanţă, având grijă să controlezi tot timpul câinele. Mângâie-l şi vorbeşte-i permanent. Dacă se îndreaptă spre pisică, corecteză-l din lesă, apoi oferă-i o gustare şi laudă-l. Dacă devine agresiv sau foarte excitabil, scoate-l din încăpere şi încearcă mai târziu.

Repetă aceste vizite scurte de câteva ori pe zi, lăsând lesa liberă în mod gradual. Nu restrânge sau modifica mediul pisicii, întrucât aceasta nu reacţionează bine la schimbări. Ea trebuie să aibă libertatea şi posibilitatea să fugă şi să se ascundă dacă simte că este în pericol.

Treci la următorul pas al împrietenirii doar dacă nu există incidente timp de câteva zile la rând, iar animalele încep să arate că se simt confortabil împreună.

În următoarea etapă poţi renunţa la lesă şi poţi folosi doar comenzile vocale. Dar, dacă remarci o schimbare de comportament al câinelui în preajma pisicii, va trebui să revii la etapele de început pentru alte câteva zile. Durata întâlnirilor fără lesă se va mări treptat în funcţie de comportamentul celor două animale. Totuşi, nu îi lăsa nesupravegheaţi în aceeaşi încăpere până când nu eşti sigur că nu vor exista probleme între ei.

Nu uita să stabileşti spaţiul privat din casă destinat fiecăruia dintre ei. Dacă este nevoie, foloseşte un gărduleţ pentru copii în acest scop.

Păstrează întotdeauna litiera şi bolul cu mâncarea pisicii într-un loc în care câinele nu are acces.

Nu uita că şi pisica are nevoie de supraveghere. Dacă aceasta atacă câinele cu toate ghearele, îl poate răni serios.

În cele mai multe cazuri, câinele şi pisica pot trăi în armonie împreună, dar e nevoie de timp pentru acomodare, de răbdare şi foarte multă grijă din partea stăpânului pentru a ajunge la acest stadiu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Patru remedii pentru eliminarea ghemului de blană la pisică

Pisica este un animal extrem de atent cu igiena proprie, dar ghemotoacele de blană pe care aceasta le acumulează în stomac și le elimină apoi prin vomă nu sunt deloc o plăcere pentru stăpân. În plus, acestea pot determina blocaje intestinale şi chiar probleme serioase de sănătate animăluţului tău.
Ghemul de blană poate fi ceva dezgustător pentru oricine, dar e important să înţelegem cum se formează. 

Atunci când pisica îşi face toaleta, limba sa aspră curăţă ca o perie toate firele de păr moarte, care sunt ulterior înghiţite. Majoritatea firelor de păr pot trece prin întreg tractul digestiv al pisicii fără să creeze probleme, dar o parte din ele rămân în stomac, formând ghemul de blană. În mod obişnuit, acesta este eliminat după un timp prin vomă. Ghemul de blană apare mai frecvent la rasele cu păr lung, cum ar fi pisica persană. De asemenea, vei putea observa acest aspect mai mult în cazul pisicilor adulte, comportamentul de toaletare dezvoltându-se pe măsură ce animalul creşte.

Soluții pentru tratamentul osteoartritei la câini

Tot ce trebuie să ştii despre hamsteri

Foarte vioi şi drăgălaş, hamsterul este unul dintre animalele de companie preferate de către copii. Înainte de a-i îndeplina dorinţa micuţului tău, iată ce trebuie să ştii pentru a avea un hamster sănătos şi fericit.
Cum să alegi un hamster Aceste mici rozatoare, care sunt într-o varietate de culori şi rase, au o speranţă de viaţă în jur de doi ani, sau ceva mai mult atunci când traiesc singuri în cuşcă. Fiecare rasă necesită un tratament specific, de aceea e bine să te informezi asupra acestui lucru înainte de a deveni “parintele adoptiv” al unui hamster.
·Hamsterul chinezesc: este un hamster de mici dimensiuni, nu atât de răspândit, de aceea, de multe ori, el este confundat cu hamsterul pitic. ·Hamsterul pitic: este foarte asemănător cu hamsterul chinezesc. Există o varietate de specii de hamster pitic, dintre care, cele mai cunoscute sunt trei: hamsterul rusesc (cea mai răspândită specie întâlnită în captivitate), hamsterul Roborovski şi hamsterul pitic de iarnă (siberian). ·Hamsterul …