marți, 19 septembrie 2017

Alimentele din farfuria ta pe care poţi să le împarţi cu pisicaMeniul pisicii trebuie să conţină majoritar mâncare specifică, dar îi poţi oferi din când în când şi câte ceva din farfuria ta. Nu îi oferi orice, pentru că doar anumite alimente conţin nutrienţii de care are nevoie.

Iată şase alimente pe care poţi să le împarţi cu pisica fără teama că ar putea fi periculoase:

Carnea
În general, pisicile sunt mari consumatoare de carne, deoarece au nevoie de proteine pentru o inimă sănătoasă, o vedere bună şi un sistem reproductiv perfect. Poţi să-i oferi carne de vită, de pui sau de curcan. Carnea trebuie să fie slabă şi bine gătită, pentru că cea crudă poate să-i facă rău. Dacă tu nu o mănânci, nu-i oferi nici animalului de companie.  
Cerealele integrale
Fulgii de ovăz sunt foarte sănătoşi, conţin destul de multe proteine şi sunt şi uşor de pregătit. Multe pisici agreează mămăliga pentru textura sa. Poţi să mai încerci cu orez brun, orz sau boabe de grâu, dar pe care trebuie să le înmoi şi să le pregăteşti sub formă de terci înainte de a i le servi.  


Peştele
Peştele conţine o cantitate crescută de acizi graşi de tip omega-3, substanţe foarte utile în păstrarea intactă a acuităţii vizuale a pisicii, dar care o şi feresc de artrită, boli ale rinichilor şi afecţiuni cardiovasculare. Poţi să-i oferi peşte din conservă sau gătit, însă nu este o idee prea bună să o tratezi cu sushi, deoarece conţine peşte crud.  

Ouăle
Ouăle reprezintă o altă sursă de proteine de calitate pentru pisica ta. Dar, ca şi în cazul alimentelor discutate mai sus, trebuie să fie foarte bine gătite. 

Legumele
Nu tuturor pisicilor le plac legumele şi chiar mai puţine agreează fructele (felinele nu pot percepe gustul dulce). Totuşi, acestea sunt o sursă importantă de vitamine şi sunt bogate în fibre şi apă, ceea ce îi ajută digestia. Încearcă să-i oferi castravete crud sau pepene galben, broccoli sau sparanghel pregătit la abur, s-ar putea să ai surpriza să fie încântată de oferta ta.

Brânza
Brânza este o gustare bogată în proteine şi e absolut în regulă să îi oferi câteva bucăţele din când în când. Totuşi, proteinele din brânză nu au calitatea celor din carne, peşte sau ouă. Evită brânza excesiv de sărată, cum este telemeaua, şi oferă-i caş sau urdă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu