Treceți la conținutul principal

Alimentele din farfuria ta pe care poţi să le împarţi cu pisicaMeniul pisicii trebuie să conţină majoritar mâncare specifică, dar îi poţi oferi din când în când şi câte ceva din farfuria ta. Nu îi oferi orice, pentru că doar anumite alimente conţin nutrienţii de care are nevoie.

Iată şase alimente pe care poţi să le împarţi cu pisica fără teama că ar putea fi periculoase:

Carnea
În general, pisicile sunt mari consumatoare de carne, deoarece au nevoie de proteine pentru o inimă sănătoasă, o vedere bună şi un sistem reproductiv perfect. Poţi să-i oferi carne de vită, de pui sau de curcan. Carnea trebuie să fie slabă şi bine gătită, pentru că cea crudă poate să-i facă rău. Dacă tu nu o mănânci, nu-i oferi nici animalului de companie.  
Cerealele integrale
Fulgii de ovăz sunt foarte sănătoşi, conţin destul de multe proteine şi sunt şi uşor de pregătit. Multe pisici agreează mămăliga pentru textura sa. Poţi să mai încerci cu orez brun, orz sau boabe de grâu, dar pe care trebuie să le înmoi şi să le pregăteşti sub formă de terci înainte de a i le servi.  


Peştele
Peştele conţine o cantitate crescută de acizi graşi de tip omega-3, substanţe foarte utile în păstrarea intactă a acuităţii vizuale a pisicii, dar care o şi feresc de artrită, boli ale rinichilor şi afecţiuni cardiovasculare. Poţi să-i oferi peşte din conservă sau gătit, însă nu este o idee prea bună să o tratezi cu sushi, deoarece conţine peşte crud.  

Ouăle
Ouăle reprezintă o altă sursă de proteine de calitate pentru pisica ta. Dar, ca şi în cazul alimentelor discutate mai sus, trebuie să fie foarte bine gătite. 

Legumele
Nu tuturor pisicilor le plac legumele şi chiar mai puţine agreează fructele (felinele nu pot percepe gustul dulce). Totuşi, acestea sunt o sursă importantă de vitamine şi sunt bogate în fibre şi apă, ceea ce îi ajută digestia. Încearcă să-i oferi castravete crud sau pepene galben, broccoli sau sparanghel pregătit la abur, s-ar putea să ai surpriza să fie încântată de oferta ta.

Brânza
Brânza este o gustare bogată în proteine şi e absolut în regulă să îi oferi câteva bucăţele din când în când. Totuşi, proteinele din brânză nu au calitatea celor din carne, peşte sau ouă. Evită brânza excesiv de sărată, cum este telemeaua, şi oferă-i caş sau urdă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Patru remedii pentru eliminarea ghemului de blană la pisică

Pisica este un animal extrem de atent cu igiena proprie, dar ghemotoacele de blană pe care aceasta le acumulează în stomac și le elimină apoi prin vomă nu sunt deloc o plăcere pentru stăpân. În plus, acestea pot determina blocaje intestinale şi chiar probleme serioase de sănătate animăluţului tău.
Ghemul de blană poate fi ceva dezgustător pentru oricine, dar e important să înţelegem cum se formează. 

Atunci când pisica îşi face toaleta, limba sa aspră curăţă ca o perie toate firele de păr moarte, care sunt ulterior înghiţite. Majoritatea firelor de păr pot trece prin întreg tractul digestiv al pisicii fără să creeze probleme, dar o parte din ele rămân în stomac, formând ghemul de blană. În mod obişnuit, acesta este eliminat după un timp prin vomă. Ghemul de blană apare mai frecvent la rasele cu păr lung, cum ar fi pisica persană. De asemenea, vei putea observa acest aspect mai mult în cazul pisicilor adulte, comportamentul de toaletare dezvoltându-se pe măsură ce animalul creşte.

Soluții pentru tratamentul osteoartritei la câini

Tot ce trebuie să ştii despre hamsteri

Foarte vioi şi drăgălaş, hamsterul este unul dintre animalele de companie preferate de către copii. Înainte de a-i îndeplina dorinţa micuţului tău, iată ce trebuie să ştii pentru a avea un hamster sănătos şi fericit.
Cum să alegi un hamster Aceste mici rozatoare, care sunt într-o varietate de culori şi rase, au o speranţă de viaţă în jur de doi ani, sau ceva mai mult atunci când traiesc singuri în cuşcă. Fiecare rasă necesită un tratament specific, de aceea e bine să te informezi asupra acestui lucru înainte de a deveni “parintele adoptiv” al unui hamster.
·Hamsterul chinezesc: este un hamster de mici dimensiuni, nu atât de răspândit, de aceea, de multe ori, el este confundat cu hamsterul pitic. ·Hamsterul pitic: este foarte asemănător cu hamsterul chinezesc. Există o varietate de specii de hamster pitic, dintre care, cele mai cunoscute sunt trei: hamsterul rusesc (cea mai răspândită specie întâlnită în captivitate), hamsterul Roborovski şi hamsterul pitic de iarnă (siberian). ·Hamsterul …