Treceți la conținutul principal

Zborul cu avionul împreună cu animalul de companieNu te poţi despărţi de animalul de companie nici măcar în vacanţă? De data aceasta te-ai hotărât să-ţi petreci concediul cât mai departe şi eşti nevoit să călătoreşti cu avionul? Ce este de făcut?

Vestea bună e că, dacă animalul tău de companie este un câine sau o pisică, ai cele mai mari şanse ca acesta să te însoţească.
Înainte de a planifica orice alt detaliu ale zborului, verifică pe site-ul companiei aeriene alese toate condiţiile de zbor cu animale. Trebuie să ştii că există şi companii care nu acceptă calatoria cu animale.
 

În funcţie de greutatea sa, animalul poate călători în cabina de pasageri sau la cală.
Pentru călătoriile în spaţiul UE, animalul trebuie să fie identificat cu ajutorul un microcip şi să deţină un paşaport european. Paşaportul se poate emite de către orice cabinet medical veterinar autorizat. Prin acest document se certifică faptul că animalul tău a fost vaccinat corespunzator, este deparazitat şi are o stare de sănătate care îi permite călătoria cu avionul.

În cabina de pasageri se acceptă de obicei numai animale de mici dimensiuni (câini, pisici, dihori) cu o greutate de maximum 5 kg, incluzând şi greutatea cuştii standard de transport al acestora, care este obligatorie. Nu uita să verifici pe site-ul companiei aeriene cărui tip de animal îi este permisă călătoria la bordul avionului (unele companii acceptă doar câini şi pisici) şi dimensiunile acceptate pentru cuşca de transport.


Pentru a fi acceptat în cabina de pasageri, animalul de companie trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

· să fie anunţat încă din momentul în care îţi rezervi biletul de zbor. Trebuie să aştepţi confirmarea pentru călătorie de către compania aeriană şi abia apoi va fi acceptat la bordul avionului;
· să fie într-o stare de sănătate confirmată de un medic veterinar, de aceea este nevoie să ai la tine paşaportul internaţional de călătorie pentru animalul de companie;
· să aibă cip de identificare, dacă este vorba de o călătorie în spaţiul Schengen, şi să fie vaccinat, în conformitate cu cerinţele de acces pe teritoriul ţării de destinaţie;
· să fie transportat în cuşcă standard IATA. Unele companii aeriene acceptă şi transportul în cuşcă de tip "soft bag'' (cuşcă din material textil, impermeabil, în conformitate cu reglementările internaţionale). Cuştile le poţi cumpăra de la orice magazin de specialitate;
· să fie curat;
· femelele să nu fie gestante;
· să aibă vârsta mai mare de 12 săptămâni. Puii sub 3 luni nu sunt acceptaţi la zbor. 

Animalul trebuie să fie înţărcat şi să se poată hrăni independent.
Conform standardelor IATA, dimensiunile maxime ale cuştii nu trebuie să depăşească 42 cm x 30 cm x 21 cm.

Toate aceste reguli sunt foarte stricte, cum se întâmplă de obicei la orice călătorie cu avionul. Prin urmare, dacă te prezinţi la ghişeul de înregistrare fără o rezervare prealabilă sau dacă nu respecţi condiţiile impuse de compania aeriană (greutatea animalului, cuşca standard, starea de sănătate şi curăţenie etc), aceasta îţi poate refuza transportul animalului.

Animalele de dimensiuni mai mari (greutate peste 5 kilograme) pot fi transportate la cală. În cele mai multe cazuri, doar câinii şi pisicile sunt acceptate pentru zborul la cală, transportul oricărei altei specii fiind permis doar în regim cargo. Pentru transportul la cală, animalul trebuie să îndeplinească aceleaşi condiţii de sănătate şi curăţenie ca şi în cazul călătoriei la bordul avionului.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Patru remedii pentru eliminarea ghemului de blană la pisică

Pisica este un animal extrem de atent cu igiena proprie, dar ghemotoacele de blană pe care aceasta le acumulează în stomac și le elimină apoi prin vomă nu sunt deloc o plăcere pentru stăpân. În plus, acestea pot determina blocaje intestinale şi chiar probleme serioase de sănătate animăluţului tău.
Ghemul de blană poate fi ceva dezgustător pentru oricine, dar e important să înţelegem cum se formează. 

Atunci când pisica îşi face toaleta, limba sa aspră curăţă ca o perie toate firele de păr moarte, care sunt ulterior înghiţite. Majoritatea firelor de păr pot trece prin întreg tractul digestiv al pisicii fără să creeze probleme, dar o parte din ele rămân în stomac, formând ghemul de blană. În mod obişnuit, acesta este eliminat după un timp prin vomă. Ghemul de blană apare mai frecvent la rasele cu păr lung, cum ar fi pisica persană. De asemenea, vei putea observa acest aspect mai mult în cazul pisicilor adulte, comportamentul de toaletare dezvoltându-se pe măsură ce animalul creşte.

Soluții pentru tratamentul osteoartritei la câini

Tot ce trebuie să ştii despre hamsteri

Foarte vioi şi drăgălaş, hamsterul este unul dintre animalele de companie preferate de către copii. Înainte de a-i îndeplina dorinţa micuţului tău, iată ce trebuie să ştii pentru a avea un hamster sănătos şi fericit.
Cum să alegi un hamster Aceste mici rozatoare, care sunt într-o varietate de culori şi rase, au o speranţă de viaţă în jur de doi ani, sau ceva mai mult atunci când traiesc singuri în cuşcă. Fiecare rasă necesită un tratament specific, de aceea e bine să te informezi asupra acestui lucru înainte de a deveni “parintele adoptiv” al unui hamster.
·Hamsterul chinezesc: este un hamster de mici dimensiuni, nu atât de răspândit, de aceea, de multe ori, el este confundat cu hamsterul pitic. ·Hamsterul pitic: este foarte asemănător cu hamsterul chinezesc. Există o varietate de specii de hamster pitic, dintre care, cele mai cunoscute sunt trei: hamsterul rusesc (cea mai răspândită specie întâlnită în captivitate), hamsterul Roborovski şi hamsterul pitic de iarnă (siberian). ·Hamsterul …