Treceți la conținutul principal

Câinii şi călătoria cu maşinaDacă o planifici cu grijă şi te înarmezi cu tot ce trebuie, călătoria cu maşina a câinelui tău poate fi nu numai distractivă, dar şi fără bătaie de cap.
De cele mai multe ori, câinele este dornic să te însoţească în maşină, dar există şi cazuri în care acesta poate fi mai reţinut.
Oricare ar fi situaţia, este foarte important să fii dotat cu echipamentul potrivit, dar şi să ai o atitudine corectă, atât pentru siguranţa ta, cât şi a câinelui.
Înainte de a pleca de acasă

Înainte de a porni la drum, asigură-te că eşti dotat cu tot ce este necesar pentru această călătorie în care îl vei avea drept companion pe câinele tău.
Iată o listă cu tot ce ai nevoie în această aventură:
· Lesă, zgardă şi o placuţă de identificare – pentru situaţia în care câinele s-ar putea pierde.
· Hrană, apă, bol pentru mâncare. Călătoria în sine este o schimbare în rutina câinelui, ceea ce îl poate dezechilibra şi poate avea reacţii neaşteptate, de aceea e bine să iei cu tine obiectele cu care acesta este deja familiarizat.
· Păturică – mai ales pentru perioadele friguroase.
· Pungi şi mănuşi

Aţi pornit la drum

Chiar dacă multora dintre căţei le place să scoată capul pe geamul maşinii, nu înseamnă că e o idee bună. De asemenea, nu trebuie să-l laşi să zburde în interiorul maşinii. De multe ori, câinii care se agită în timpul călătoriei cu maşina pot fi cauza accidentelor rutiere. În plus, având un comportament agitat, animalul se poate accidenta singur.
Dacă alegi o cuşcă pentru durata călătoriei, aceasta trebuie să fie suficient de încăpătoare, adaptată dimensiunilor câinelui, îndeajuns de ventilată şi bine fixată în interiorul maşinii.
De asemenea, hamul reprezintă o alternativă mulţumitoare – îi oferă destulă libertate de mişcare şi, în acelaşi timp, înlătură posibilitatea de a se accidenta. Asigură-te că hamul achiziţionat este unul special pentru maşină şi că se poate fixa în dispozitivul centurii de siguranţă.
O altă opţiune ar fi bariera, mult mai potrivită pentru maşinile mari, gen SUV, cu un spaţiu deschis mult mai larg.
Dacă intenţionezi să faci o călătorie mai lungă, planifică-ţi opriri frecvente, exact ca în cazul copiilor mici. La fel sunt şi câinii. Atenţie sporită la momentul în care câinele iese din maşină atunci când opreşti - debordând de energie, va avea tendinţa să fugă de lângă vehicul.
În situaţia în care eşti forţat să laşi câinele singur în maşină, asigură-te că aceasta nu este parcată la soare, chiar dacă vei întredeschide un geam. Temperatura interioară poate creşte foarte mult, ceea ce este foarte stresant pentru câine.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tot ce trebuie să ştii înainte de a avea un câine ca animal de companie

E minunat să-ţi iei un câine drept companion, dar, chiar dacă eşti un iubitor de animale cu vechime sau eşti la prima experienţă, nu uita că trebuie să fii pregătit cu tot ce acesta are nevoie şi să te preocupe încă de la început starea lui de sănătate şi de fericire. Iată cum trebuie să te pregăteşti înainte de a aduce noul membru al familiei în casă.

Tot ce trebuie să ştii despre hamsteri

Foarte vioi şi drăgălaş, hamsterul este unul dintre animalele de companie preferate de către copii. Înainte de a-i îndeplina dorinţa micuţului tău, iată ce trebuie să ştii pentru a avea un hamster sănătos şi fericit.
Cum să alegi un hamster Aceste mici rozatoare, care sunt într-o varietate de culori şi rase, au o speranţă de viaţă în jur de doi ani, sau ceva mai mult atunci când traiesc singuri în cuşcă. Fiecare rasă necesită un tratament specific, de aceea e bine să te informezi asupra acestui lucru înainte de a deveni “parintele adoptiv” al unui hamster.
·Hamsterul chinezesc: este un hamster de mici dimensiuni, nu atât de răspândit, de aceea, de multe ori, el este confundat cu hamsterul pitic. ·Hamsterul pitic: este foarte asemănător cu hamsterul chinezesc. Există o varietate de specii de hamster pitic, dintre care, cele mai cunoscute sunt trei: hamsterul rusesc (cea mai răspândită specie întâlnită în captivitate), hamsterul Roborovski şi hamsterul pitic de iarnă (siberian). ·Hamsterul …

10 lucruri pe care nu le ştiai despre câine

Crezi că ştii totul despre companionul tău canin? Mai gândeşte-te! Iată mai jos 10 lucruri care te vor uimi. 1. Câinele are inteligenţa unui copil de 2 ani.
Există o explicaţie a faptului că cei mici se înţeleg atât de bine cu câinii: vorbesc aceeaşi limbă. Capacitatea lor de înţelegere se limitează cam la acelaşi număr de cuvinte şi de gesturi - 250!