joi, 25 mai 2017

Câinii şi călătoria cu maşinaDacă o planifici cu grijă şi te înarmezi cu tot ce trebuie, călătoria cu maşina a câinelui tău poate fi nu numai distractivă, dar şi fără bătaie de cap.
De cele mai multe ori, câinele este dornic să te însoţească în maşină, dar există şi cazuri în care acesta poate fi mai reţinut.
Oricare ar fi situaţia, este foarte important să fii dotat cu echipamentul potrivit, dar şi să ai o atitudine corectă, atât pentru siguranţa ta, cât şi a câinelui.
Înainte de a pleca de acasă

Înainte de a porni la drum, asigură-te că eşti dotat cu tot ce este necesar pentru această călătorie în care îl vei avea drept companion pe câinele tău.
Iată o listă cu tot ce ai nevoie în această aventură:
· Lesă, zgardă şi o placuţă de identificare – pentru situaţia în care câinele s-ar putea pierde.
· Hrană, apă, bol pentru mâncare. Călătoria în sine este o schimbare în rutina câinelui, ceea ce îl poate dezechilibra şi poate avea reacţii neaşteptate, de aceea e bine să iei cu tine obiectele cu care acesta este deja familiarizat.
· Păturică – mai ales pentru perioadele friguroase.
· Pungi şi mănuşi

Aţi pornit la drum

Chiar dacă multora dintre căţei le place să scoată capul pe geamul maşinii, nu înseamnă că e o idee bună. De asemenea, nu trebuie să-l laşi să zburde în interiorul maşinii. De multe ori, câinii care se agită în timpul călătoriei cu maşina pot fi cauza accidentelor rutiere. În plus, având un comportament agitat, animalul se poate accidenta singur.
Dacă alegi o cuşcă pentru durata călătoriei, aceasta trebuie să fie suficient de încăpătoare, adaptată dimensiunilor câinelui, îndeajuns de ventilată şi bine fixată în interiorul maşinii.
De asemenea, hamul reprezintă o alternativă mulţumitoare – îi oferă destulă libertate de mişcare şi, în acelaşi timp, înlătură posibilitatea de a se accidenta. Asigură-te că hamul achiziţionat este unul special pentru maşină şi că se poate fixa în dispozitivul centurii de siguranţă.
O altă opţiune ar fi bariera, mult mai potrivită pentru maşinile mari, gen SUV, cu un spaţiu deschis mult mai larg.
Dacă intenţionezi să faci o călătorie mai lungă, planifică-ţi opriri frecvente, exact ca în cazul copiilor mici. La fel sunt şi câinii. Atenţie sporită la momentul în care câinele iese din maşină atunci când opreşti - debordând de energie, va avea tendinţa să fugă de lângă vehicul.
În situaţia în care eşti forţat să laşi câinele singur în maşină, asigură-te că aceasta nu este parcată la soare, chiar dacă vei întredeschide un geam. Temperatura interioară poate creşte foarte mult, ceea ce este foarte stresant pentru câine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu