Treceți la conținutul principal

Baia pisicii: stres sau plăcere?Pisicile sunt unele dintre cele mai curate animale şi au capacitatea de a se spăla singure cu ajutorul limbii şi al dinţilor. Totuşi, există situaţii în care va trebui să-ţi ajuţi pisicuţa cu o baie, mai ales dacă reuşeşte să se murdărească foarte tare sau este vorba despre o substanţă toxică pentru ea. Ori poate vrei să o pregăteşti pentru un concurs de frumuseţe. De asemenea, pisicile obeze nu mai reuşesc să se cureţe singure şi trebuie ajutate.
Urmează paşii de mai jos pentru a-i oferi pisicii tale o baie în condiţii minime de stres şi de maximă eficienţă.1. Programează baia pentru momentul din zi când pisica este mai liniştită. O sesiune de joacă înainte de a o spala te poate ajuta să oboseşti chiar şi cea mai agitată pisicuţă.
2. Pentru a te proteja, este recomandabil să-i tai unghiile înainte de baie.
3. Perie-i blana pentru a îndepărta firele de păr căzute şi eventualele materii solide prinse pe ea.
4. Protejează-i urechile de apă prin aplicarea unor mici tampoane de bumbac.
5. Aşază un covoraş de baie din cauciuc pe fundul căzii pentru ca pisicuţa ta să nu alunece. Apoi umple cada, nu mai mult de 10 cm, cu apă călduţă (nu fierbinte!).


6. Foloseşte duşul pentru a umezi blana, având grijă ca jetul de apă să nu fie îndreptat către ochi, nas sau urechi. Te poţi ajuta de o cană din plastic în locul duşului.
7. Masează blana cu o soluţie dintr-o parte şampon pentru pisici (niciodată şampon uman, care îi poate usca pielea) şi cinci părţi apă, începând de la cap către coadă, în sensul de creştere a firului de păr. Ocoleşte cu grijă zona feţei, ochilor şi a urechilor.
8. Limpezeşte blana de câteva ori tot cu apă calduţă. Ai grijă ca orice urmă de şampon să fie îndepărtată, căci, rămas pe blană, este iritant pentru pielea pisicii, dar şi atrage mizeria ca un magnet.
9. Foloseşte un prosop umed pentru a-i şterge faţa. Apa simplă e suficientă pentru curăţare dacă blana de pe faţă nu e prea murdară. În acest caz se recomandă utilizarea unei soluţii ceva mai diluate din apă şi şampon, ocolind cu mare atenţie zona ochilor şi a urechilor.
10. Pentru uscare, înfăşoară pisica într-un prosop mare şi pune-o într-un loc la căldură. Poţi să foloseşti uscătorul de păr la o viteză scăzută numai dacă pisica ta nu este deranjată de zgomot. Cele mai multe nu îl agreează. Dacă pisica are părul lung, foloseşte un pieptăn cu dinţi rari pentru a descurca blana după baie.
11. Recompensează-ţi pisicuţa cu mâncarea preferată după fiecare baie.
O pisică spălată este o pisică fericită. Dacă nu te descurci să o cureţi sau pisica ta este extrem de agitată sau agresivă, cel mai bine este să apelezi la un specialist.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tot ce trebuie să ştii înainte de a avea un câine ca animal de companie

E minunat să-ţi iei un câine drept companion, dar, chiar dacă eşti un iubitor de animale cu vechime sau eşti la prima experienţă, nu uita că trebuie să fii pregătit cu tot ce acesta are nevoie şi să te preocupe încă de la început starea lui de sănătate şi de fericire. Iată cum trebuie să te pregăteşti înainte de a aduce noul membru al familiei în casă.

Tot ce trebuie să ştii despre hamsteri

Foarte vioi şi drăgălaş, hamsterul este unul dintre animalele de companie preferate de către copii. Înainte de a-i îndeplina dorinţa micuţului tău, iată ce trebuie să ştii pentru a avea un hamster sănătos şi fericit.
Cum să alegi un hamster Aceste mici rozatoare, care sunt într-o varietate de culori şi rase, au o speranţă de viaţă în jur de doi ani, sau ceva mai mult atunci când traiesc singuri în cuşcă. Fiecare rasă necesită un tratament specific, de aceea e bine să te informezi asupra acestui lucru înainte de a deveni “parintele adoptiv” al unui hamster.
·Hamsterul chinezesc: este un hamster de mici dimensiuni, nu atât de răspândit, de aceea, de multe ori, el este confundat cu hamsterul pitic. ·Hamsterul pitic: este foarte asemănător cu hamsterul chinezesc. Există o varietate de specii de hamster pitic, dintre care, cele mai cunoscute sunt trei: hamsterul rusesc (cea mai răspândită specie întâlnită în captivitate), hamsterul Roborovski şi hamsterul pitic de iarnă (siberian). ·Hamsterul …

10 lucruri pe care nu le ştiai despre câine

Crezi că ştii totul despre companionul tău canin? Mai gândeşte-te! Iată mai jos 10 lucruri care te vor uimi. 1. Câinele are inteligenţa unui copil de 2 ani.
Există o explicaţie a faptului că cei mici se înţeleg atât de bine cu câinii: vorbesc aceeaşi limbă. Capacitatea lor de înţelegere se limitează cam la acelaşi număr de cuvinte şi de gesturi - 250!