miercuri, 3 februarie 2016

Cum sa cresti o pisica prietenoasa

In timp ce unele pisici din anumite rase sunt mai prietenoase decat altele, exista cativa pasi simpli care, daca ii urmezi, iti vor face pisica sa se simta indeajuns de confortabil incat sa-si arate personalitatea iubitoare. Daca pisica ta este inca pui, cel mai indicat ar fi sa incepi sa o cresti frumos de acum, pentru ca la maturitate sa aduca bucurie tuturor din casa. Iata cateva sfaturi de crestere a unei pisici prietenoase:

1. Incepe cu atingeri blande
Pisicile se sperie foarte usor daca le bruschezi fara sa vrei, mai ales puii de pisica, asa ca este important sa te autoeduci in a trata pisica cu gentilete. Daca ii arati pisicii ca esti o fiinta de incredere si buna, atunci va deveni mult mai receptiva si va tanji dupa atentia ta.

2. Invat-o sa vina la tine cand o chemi
Pisicile sunt animale inteligente care nu au nicio problema in a-si recunoaste numele atunci cand sunt strigate. Incearca sa strigi pisica mai des, pana se invata sa vina la tine. O poti face mai usor daca folosesti mici recompense. Daca se va obisnui sa vina la tine si va incepe sa se simta in largul ei in compania oamenilor, va veni si la alte persoane care iti calca pragul. 

3. Fa-i cunostinta cu catelusi prietenosi
Cu cat este mai tanara pisica atunci cand ia contact cu catei, cu atat mai repede va intelege ca exista si catei care nu fac rau pisicilor. Majoritatii pisicilor ii este frica in mod natural de catei, dar daca ai in casa un catel, socializarea dintre ei va fi mult inlesnita.

4. Tine pisicuta aproape de tine
In primele luni de viata este important ca pisicuta sa iti simta prezenta cat mai mult posibil. Aceasta va impiedica sa devina salbatica si va prinde incredere in tine. Las-o sa cunoasca oameni si sa primeasca atentie de la alte animale. 

5. Arata-i afectiune
Rezerva-ti timp destul pentru a petrece cu pisica ta zilnic. Mangai-o, vorbeste cu ea pe un ton cald si fii atent la cum ii place sa fie atinsa. Vei vedea ca in scurt timp iti va cere ea asta. Ca si in cazul oamenilor, increderea unui animal independent precum pisica se castiga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu