Treceți la conținutul principal

Sampoanele pentru catei

Ca si in cazul oamenilor, sampoanele pentru animale sunt grupate in functie de scopul acestora. Astfel exista sampoane cosmetice, sau care mentin frumusetea blanii/parului animalului, si sampoane concepute pentru tratarea diverselor afectiunii la nivelul pielii. 

Este important de mentionat ca nu se recomanda folosirea pe animale a sampoanelor destinate oamenilor, datorita continutului de substante chimice care pot produce alergii sau alte afectiuni periculoase pentru organismele acestora.

http://www.monterovet.ro/61-sampoane


Ingredientele cel mai des intalnite in sampoanele pentru catei includ solutii insecticide, antiseboreice, antibacteriene, antifungice, emoliente si hidratante.


Pentru catei exista sampoane speciale ce contin insecticid si au scopul de a omori paraziti ca puricii, paduchii si capusele, prevenind in acelasi timp reaparitia lor pe corpul animalului. 

De asemenea, in comert gasim si sampoane cosmetice simple, ce ajuta la curatarea blanii/paruluisi pielii cateilor, oferind stralucire si un usor parfum placut care se mentine. 

Dupa terminarea unor tratamente pe pielea cateilor, se recomanda folosirea unor sampoane pentrupiele sensibila, ce calmeaza eventualele iritatii. 

Este bine ca inainte de achizitionarea unui astfel de sampon, sa cereti sfatul si recomandarile medicului veterinar care se ocupa de catelul dumneavoastra.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tot ce trebuie să ştii înainte de a avea un câine ca animal de companie

E minunat să-ţi iei un câine drept companion, dar, chiar dacă eşti un iubitor de animale cu vechime sau eşti la prima experienţă, nu uita că trebuie să fii pregătit cu tot ce acesta are nevoie şi să te preocupe încă de la început starea lui de sănătate şi de fericire. Iată cum trebuie să te pregăteşti înainte de a aduce noul membru al familiei în casă.

Tot ce trebuie să ştii despre hamsteri

Foarte vioi şi drăgălaş, hamsterul este unul dintre animalele de companie preferate de către copii. Înainte de a-i îndeplina dorinţa micuţului tău, iată ce trebuie să ştii pentru a avea un hamster sănătos şi fericit.
Cum să alegi un hamster Aceste mici rozatoare, care sunt într-o varietate de culori şi rase, au o speranţă de viaţă în jur de doi ani, sau ceva mai mult atunci când traiesc singuri în cuşcă. Fiecare rasă necesită un tratament specific, de aceea e bine să te informezi asupra acestui lucru înainte de a deveni “parintele adoptiv” al unui hamster.
·Hamsterul chinezesc: este un hamster de mici dimensiuni, nu atât de răspândit, de aceea, de multe ori, el este confundat cu hamsterul pitic. ·Hamsterul pitic: este foarte asemănător cu hamsterul chinezesc. Există o varietate de specii de hamster pitic, dintre care, cele mai cunoscute sunt trei: hamsterul rusesc (cea mai răspândită specie întâlnită în captivitate), hamsterul Roborovski şi hamsterul pitic de iarnă (siberian). ·Hamsterul …

10 lucruri pe care nu le ştiai despre câine

Crezi că ştii totul despre companionul tău canin? Mai gândeşte-te! Iată mai jos 10 lucruri care te vor uimi. 1. Câinele are inteligenţa unui copil de 2 ani.
Există o explicaţie a faptului că cei mici se înţeleg atât de bine cu câinii: vorbesc aceeaşi limbă. Capacitatea lor de înţelegere se limitează cam la acelaşi număr de cuvinte şi de gesturi - 250!