duminică, 3 ianuarie 2016

Sampoanele pentru catei

Ca si in cazul oamenilor, sampoanele pentru animale sunt grupate in functie de scopul acestora. Astfel exista sampoane cosmetice, sau care mentin frumusetea blanii/parului animalului, si sampoane concepute pentru tratarea diverselor afectiunii la nivelul pielii. 

Este important de mentionat ca nu se recomanda folosirea pe animale a sampoanelor destinate oamenilor, datorita continutului de substante chimice care pot produce alergii sau alte afectiuni periculoase pentru organismele acestora.

http://www.monterovet.ro/61-sampoane


Ingredientele cel mai des intalnite in sampoanele pentru catei includ solutii insecticide, antiseboreice, antibacteriene, antifungice, emoliente si hidratante.


Pentru catei exista sampoane speciale ce contin insecticid si au scopul de a omori paraziti ca puricii, paduchii si capusele, prevenind in acelasi timp reaparitia lor pe corpul animalului. 

De asemenea, in comert gasim si sampoane cosmetice simple, ce ajuta la curatarea blanii/paruluisi pielii cateilor, oferind stralucire si un usor parfum placut care se mentine. 

Dupa terminarea unor tratamente pe pielea cateilor, se recomanda folosirea unor sampoane pentrupiele sensibila, ce calmeaza eventualele iritatii. 

Este bine ca inainte de achizitionarea unui astfel de sampon, sa cereti sfatul si recomandarile medicului veterinar care se ocupa de catelul dumneavoastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu