Treceți la conținutul principal

Sampoanele pentru catei

Ca si in cazul oamenilor, sampoanele pentru animale sunt grupate in functie de scopul acestora. Astfel exista sampoane cosmetice, sau care mentin frumusetea blanii/parului animalului, si sampoane concepute pentru tratarea diverselor afectiunii la nivelul pielii. 

Este important de mentionat ca nu se recomanda folosirea pe animale a sampoanelor destinate oamenilor, datorita continutului de substante chimice care pot produce alergii sau alte afectiuni periculoase pentru organismele acestora.

http://www.monterovet.ro/61-sampoane


Ingredientele cel mai des intalnite in sampoanele pentru catei includ solutii insecticide, antiseboreice, antibacteriene, antifungice, emoliente si hidratante.


Pentru catei exista sampoane speciale ce contin insecticid si au scopul de a omori paraziti ca puricii, paduchii si capusele, prevenind in acelasi timp reaparitia lor pe corpul animalului. 

De asemenea, in comert gasim si sampoane cosmetice simple, ce ajuta la curatarea blanii/paruluisi pielii cateilor, oferind stralucire si un usor parfum placut care se mentine. 

Dupa terminarea unor tratamente pe pielea cateilor, se recomanda folosirea unor sampoane pentrupiele sensibila, ce calmeaza eventualele iritatii. 

Este bine ca inainte de achizitionarea unui astfel de sampon, sa cereti sfatul si recomandarile medicului veterinar care se ocupa de catelul dumneavoastra.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Patru remedii pentru eliminarea ghemului de blană la pisică

Pisica este un animal extrem de atent cu igiena proprie, dar ghemotoacele de blană pe care aceasta le acumulează în stomac și le elimină apoi prin vomă nu sunt deloc o plăcere pentru stăpân. În plus, acestea pot determina blocaje intestinale şi chiar probleme serioase de sănătate animăluţului tău.
Ghemul de blană poate fi ceva dezgustător pentru oricine, dar e important să înţelegem cum se formează. 

Atunci când pisica îşi face toaleta, limba sa aspră curăţă ca o perie toate firele de păr moarte, care sunt ulterior înghiţite. Majoritatea firelor de păr pot trece prin întreg tractul digestiv al pisicii fără să creeze probleme, dar o parte din ele rămân în stomac, formând ghemul de blană. În mod obişnuit, acesta este eliminat după un timp prin vomă. Ghemul de blană apare mai frecvent la rasele cu păr lung, cum ar fi pisica persană. De asemenea, vei putea observa acest aspect mai mult în cazul pisicilor adulte, comportamentul de toaletare dezvoltându-se pe măsură ce animalul creşte.

Soluții pentru tratamentul osteoartritei la câini

Tot ce trebuie să ştii despre hamsteri

Foarte vioi şi drăgălaş, hamsterul este unul dintre animalele de companie preferate de către copii. Înainte de a-i îndeplina dorinţa micuţului tău, iată ce trebuie să ştii pentru a avea un hamster sănătos şi fericit.
Cum să alegi un hamster Aceste mici rozatoare, care sunt într-o varietate de culori şi rase, au o speranţă de viaţă în jur de doi ani, sau ceva mai mult atunci când traiesc singuri în cuşcă. Fiecare rasă necesită un tratament specific, de aceea e bine să te informezi asupra acestui lucru înainte de a deveni “parintele adoptiv” al unui hamster.
·Hamsterul chinezesc: este un hamster de mici dimensiuni, nu atât de răspândit, de aceea, de multe ori, el este confundat cu hamsterul pitic. ·Hamsterul pitic: este foarte asemănător cu hamsterul chinezesc. Există o varietate de specii de hamster pitic, dintre care, cele mai cunoscute sunt trei: hamsterul rusesc (cea mai răspândită specie întâlnită în captivitate), hamsterul Roborovski şi hamsterul pitic de iarnă (siberian). ·Hamsterul …