Treceți la conținutul principal

Cum trebuie sa fie nisipul pentru litiera pisicii

Ca orice animal preocupat de intretinerea corpului sau, cum sunt pasarile, care-si ingrijesc singure penajul, sau animalele cu blana, care si-o mentin mereu curata, si pisica are tabieturile ei. Pe langa obiceiul constant de a-si linge blana cu limba sa abraziva pana cand este multumita de rezultat, pisica are preferinte si in ceea ce priveste locul in care isi face nevoile. 

Daca afara este libera sa aleaga pamantul potrivit, in functie de mirosuri si consistenta, in casa este un pic mai greu sa-i asiguram conditiile potrivite la acest capitol. Daca in trecut, multi oameni foloseau bucatele de hartie de ziar ca asternut intr-o tavita, in ziua de azi gasim pe toate drumurile tot felul de nisipuri speciale pentru litiera pisicii.

http://www.monterovet.ro/62-nisip-igienic-


Odata cu avansarea tehnologiilor, s-a dezvoltat si zona ofertelor de produse ce corespund nevoilor/cerintelor clientilor, in cazul nostru fiind vorba de stapanii de pisici. Astfel putem alege dintre asternutul igienic din brichete de lemn, granule de bentonita, cristale de silica si altele.


Nisipul pentru litiera pisicii trebuie sa aiba anumite proprietati. E recomandat sa cautam nisip care nu produce praf. Conteaza atat in cazul in care cineva din gospodarie sufera deja de astm bronsic sau alergie la praf, cat si pentru a preveni dezvoltarea acestor afectiuni. 

Nisipul trebuie sa aiba proprietatile necesare pentru eliminarea mirosurilor neplacute din litiera. Astfel putem tine litiera ascunsa intr-un obiect de mobilier, fara sa ne facem griji ca musafirii ar putea sesiza mirosuri neplacute. 

Un al treilea aspect important de luat in considerare atunci cand alegem nisipul pentru litiera este ca acesta sa nu afecteze in vreun fel sanatatea pisicii. Se stie, de exemplu, ca nisipul din silica tinde sa usuce pielea labutelor.

Cand alegeti nisipul pentru litiera, cititi ce scrie pe ambalaj, inclusiv tipul de nisip, ingredientele si proprietatile mentionate de producator.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Patru remedii pentru eliminarea ghemului de blană la pisică

Pisica este un animal extrem de atent cu igiena proprie, dar ghemotoacele de blană pe care aceasta le acumulează în stomac și le elimină apoi prin vomă nu sunt deloc o plăcere pentru stăpân. În plus, acestea pot determina blocaje intestinale şi chiar probleme serioase de sănătate animăluţului tău.
Ghemul de blană poate fi ceva dezgustător pentru oricine, dar e important să înţelegem cum se formează. 

Atunci când pisica îşi face toaleta, limba sa aspră curăţă ca o perie toate firele de păr moarte, care sunt ulterior înghiţite. Majoritatea firelor de păr pot trece prin întreg tractul digestiv al pisicii fără să creeze probleme, dar o parte din ele rămân în stomac, formând ghemul de blană. În mod obişnuit, acesta este eliminat după un timp prin vomă. Ghemul de blană apare mai frecvent la rasele cu păr lung, cum ar fi pisica persană. De asemenea, vei putea observa acest aspect mai mult în cazul pisicilor adulte, comportamentul de toaletare dezvoltându-se pe măsură ce animalul creşte.

Soluții pentru tratamentul osteoartritei la câini

Tot ce trebuie să ştii despre hamsteri

Foarte vioi şi drăgălaş, hamsterul este unul dintre animalele de companie preferate de către copii. Înainte de a-i îndeplina dorinţa micuţului tău, iată ce trebuie să ştii pentru a avea un hamster sănătos şi fericit.
Cum să alegi un hamster Aceste mici rozatoare, care sunt într-o varietate de culori şi rase, au o speranţă de viaţă în jur de doi ani, sau ceva mai mult atunci când traiesc singuri în cuşcă. Fiecare rasă necesită un tratament specific, de aceea e bine să te informezi asupra acestui lucru înainte de a deveni “parintele adoptiv” al unui hamster.
·Hamsterul chinezesc: este un hamster de mici dimensiuni, nu atât de răspândit, de aceea, de multe ori, el este confundat cu hamsterul pitic. ·Hamsterul pitic: este foarte asemănător cu hamsterul chinezesc. Există o varietate de specii de hamster pitic, dintre care, cele mai cunoscute sunt trei: hamsterul rusesc (cea mai răspândită specie întâlnită în captivitate), hamsterul Roborovski şi hamsterul pitic de iarnă (siberian). ·Hamsterul …