luni, 14 decembrie 2015

Cum trebuie sa fie nisipul pentru litiera pisicii

Ca orice animal preocupat de intretinerea corpului sau, cum sunt pasarile, care-si ingrijesc singure penajul, sau animalele cu blana, care si-o mentin mereu curata, si pisica are tabieturile ei. Pe langa obiceiul constant de a-si linge blana cu limba sa abraziva pana cand este multumita de rezultat, pisica are preferinte si in ceea ce priveste locul in care isi face nevoile. 

Daca afara este libera sa aleaga pamantul potrivit, in functie de mirosuri si consistenta, in casa este un pic mai greu sa-i asiguram conditiile potrivite la acest capitol. Daca in trecut, multi oameni foloseau bucatele de hartie de ziar ca asternut intr-o tavita, in ziua de azi gasim pe toate drumurile tot felul de nisipuri speciale pentru litiera pisicii.

http://www.monterovet.ro/62-nisip-igienic-


Odata cu avansarea tehnologiilor, s-a dezvoltat si zona ofertelor de produse ce corespund nevoilor/cerintelor clientilor, in cazul nostru fiind vorba de stapanii de pisici. Astfel putem alege dintre asternutul igienic din brichete de lemn, granule de bentonita, cristale de silica si altele.


Nisipul pentru litiera pisicii trebuie sa aiba anumite proprietati. E recomandat sa cautam nisip care nu produce praf. Conteaza atat in cazul in care cineva din gospodarie sufera deja de astm bronsic sau alergie la praf, cat si pentru a preveni dezvoltarea acestor afectiuni. 

Nisipul trebuie sa aiba proprietatile necesare pentru eliminarea mirosurilor neplacute din litiera. Astfel putem tine litiera ascunsa intr-un obiect de mobilier, fara sa ne facem griji ca musafirii ar putea sesiza mirosuri neplacute. 

Un al treilea aspect important de luat in considerare atunci cand alegem nisipul pentru litiera este ca acesta sa nu afecteze in vreun fel sanatatea pisicii. Se stie, de exemplu, ca nisipul din silica tinde sa usuce pielea labutelor.

Cand alegeti nisipul pentru litiera, cititi ce scrie pe ambalaj, inclusiv tipul de nisip, ingredientele si proprietatile mentionate de producator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu