Treceți la conținutul principal

Cum sa inveti pisica sa fie plimbata in lesa

Toti cei care au ca animal de companie o pisica stiu foarte bine ca acestea sunt greu de dresat pentru a fi plimbate afara, in lesa, precum cateii. Cu toate astea, e bine sa nu uitam ca fiecare animal are nevoile lui si ca pisicilor noastre le prinde bine sa mai iasa din cand in cand afara, sa simta mirosurile naturii si, de ce nu, sa socializeze cu alti indivizi din specia lor.

Pisicile au personalitate, sunt inteligente si stiu ce vor, iar aerul aparent de superioritate ne da mereu batai de cap, fie ca e vorba de alegerea mancarii, de spatiul amenajat pentru dormit sau joaca, ori de obiectele pe care nu trebuie sa le atinga. Nu de putine ori in timpul zilei ne observam pisica pe pervazul geamului, cum priveste cu o oarecare tristete la celelalte pisici de afara sau la pasarile care ciugulesc de pe jos. 

Este usor sa ne dam seama ca pisicile simt nevoia sa iasa din casa pentru a pandi cate o pasare sau a intra in contact cu alte pisici, dar daca incercam sa le scoatem din casa, se panicheaza foarte repede si riscam sa le pierdem. 


Desi par foarte stapane pe ele, pisicile sunt destul de sensibile atunci cand schimba mediul in care s-au obisnuit sa traiasca. Multi oameni isi lasa pisicile afara pe timpul zilei si le aduc seara in casa, oferindu-le si un loc cald langa calorifer pe timpul iernii. Este un lucru foarte frumos daca pisicile sunt sterilizate/castrate, insa problema apare cand este vorba de pisici obisnuite sa stea numai in casa si care nu au fost niciodata scoase afara. Pentru a evita panicarea pisicii si pierderea ei, putem s-o obisnuim cu lesa, similar cu cazul cateilor. Este un lucru greu de realizat dar nu imposibil.


Ca sa inveti pisica sa se plimbe in lesa, afara, este nevoie de un ham de marime potrivita, care sa nu fie nici prea strans, nici larg, si de o lesa. Este preferabil ca ambele sa fie confectionate din materiale textile rezistente si nu din piele sintetica sau cu elemente metalice deoarece pielea si blana pisicii sunt sensibile si trebuie protejate.

La prima iesire este foarte posibil ca pisica sa se sperie si sa incerce sa fuga unde vede cu ochii. De aceea se recomanda ca primele plimbari sa aiba loc pe timp de noapte, cand nu sunt oameni sau catei afara. In linistea noptii, le puteti oferi 30 minute in care sa poata cerceta fiecare sunet si miros din natura si sa se poata obisnui cu noul mediu.

In momentele in care observati ca se sperie, puteti sa vorbiti cu ele, sa le mangaiati si sa le oferiti o gustare preferata. Daca se poate, luati cu voi si cusca de transport, pentru cazurile in care pisica nu va mai asculta si va este greu sa controlati lesa. Sunt necesare mai multe plimbari de genul pentru ca pisica sa scape de orice urma de teama, dupa care, fiecare plimbare impreuna cu aceasta va deveni placuta.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Patru remedii pentru eliminarea ghemului de blană la pisică

Pisica este un animal extrem de atent cu igiena proprie, dar ghemotoacele de blană pe care aceasta le acumulează în stomac și le elimină apoi prin vomă nu sunt deloc o plăcere pentru stăpân. În plus, acestea pot determina blocaje intestinale şi chiar probleme serioase de sănătate animăluţului tău.
Ghemul de blană poate fi ceva dezgustător pentru oricine, dar e important să înţelegem cum se formează. 

Atunci când pisica îşi face toaleta, limba sa aspră curăţă ca o perie toate firele de păr moarte, care sunt ulterior înghiţite. Majoritatea firelor de păr pot trece prin întreg tractul digestiv al pisicii fără să creeze probleme, dar o parte din ele rămân în stomac, formând ghemul de blană. În mod obişnuit, acesta este eliminat după un timp prin vomă. Ghemul de blană apare mai frecvent la rasele cu păr lung, cum ar fi pisica persană. De asemenea, vei putea observa acest aspect mai mult în cazul pisicilor adulte, comportamentul de toaletare dezvoltându-se pe măsură ce animalul creşte.

Soluții pentru tratamentul osteoartritei la câini

Tot ce trebuie să ştii despre hamsteri

Foarte vioi şi drăgălaş, hamsterul este unul dintre animalele de companie preferate de către copii. Înainte de a-i îndeplina dorinţa micuţului tău, iată ce trebuie să ştii pentru a avea un hamster sănătos şi fericit.
Cum să alegi un hamster Aceste mici rozatoare, care sunt într-o varietate de culori şi rase, au o speranţă de viaţă în jur de doi ani, sau ceva mai mult atunci când traiesc singuri în cuşcă. Fiecare rasă necesită un tratament specific, de aceea e bine să te informezi asupra acestui lucru înainte de a deveni “parintele adoptiv” al unui hamster.
·Hamsterul chinezesc: este un hamster de mici dimensiuni, nu atât de răspândit, de aceea, de multe ori, el este confundat cu hamsterul pitic. ·Hamsterul pitic: este foarte asemănător cu hamsterul chinezesc. Există o varietate de specii de hamster pitic, dintre care, cele mai cunoscute sunt trei: hamsterul rusesc (cea mai răspândită specie întâlnită în captivitate), hamsterul Roborovski şi hamsterul pitic de iarnă (siberian). ·Hamsterul …