Treceți la conținutul principal

Cum să alegi hrana pentru pisica ta?

 La fel ca și cățeii, pisicile au nevoie de o îngrijire deosebită, de la blăniță până la alimentația zilnică. 

Nu doar noi suntem ceea ce mâncăm. Acest lucru se aplică și animalelor care își schimbă starea de spirit în funcție de cât, cum și ce mănâncă. 

 Ești nelămurit în legătură cu ce fel de mâncare trebuie să îi pregătești pisicii tale? 
Citește și descoperă câteva sfaturi utile.  O pisică are nevoie de proteine (carne, pește), taurină (aminoacid esențial), vitamine, minerale, acizi grași și apă. Toate aceste și le pot lua atât din hrana umedă cât și din cea uscată. De fapt, medicii recomandă combinarea celor două tipuri de hrană pentru că animalul să poată beneficia de toate proprietățile alimentelor. 

 Avantajele hranei uscate sunt că poate fi lăsată afară iar pisica poate mânca din ea oricând vrea. Pisicile cu un apetit exagerat trebuie ținute totuși sub control pentru a nu exagera și a lua în greutate mult prea mult. 

 Pe de altă parte, hrana umedă conține mai multe minerale, vitamine și mai multă apă, oferindu-i pisicii toți nutrienții necesari. Secretul constă în diversificarea mâncării astfel încât pisică să nu își piardă interesul și pofta de mâncare. Totodată astfel poți evita dependența de un anumit ingredient, o dependență pe care unele pisici o dezvoltă atunci când consumă prea mult dintr-un singur fel de mâncare.

 Ce să eviți când cumperi mâncare pentru pisici?

 Când faci cumpărăturile pentru mâncarea pisicilor încearcă să eviți conservanți chimici precum BHA, BHT, etoxichina, carbohidrații în exces, sau cuvintele gen “produs secundar” “glucide” “produs din oase.” 


 Dacă vrei să ai o pisică sănătoasă asigură-te că îi cumperi o mâncare bună și echilibrată din punct de vedere nutrițional. Vei vedea cum pisica rămâne mereu plină de energie si jucăușă.  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Patru remedii pentru eliminarea ghemului de blană la pisică

Pisica este un animal extrem de atent cu igiena proprie, dar ghemotoacele de blană pe care aceasta le acumulează în stomac și le elimină apoi prin vomă nu sunt deloc o plăcere pentru stăpân. În plus, acestea pot determina blocaje intestinale şi chiar probleme serioase de sănătate animăluţului tău.
Ghemul de blană poate fi ceva dezgustător pentru oricine, dar e important să înţelegem cum se formează. 

Atunci când pisica îşi face toaleta, limba sa aspră curăţă ca o perie toate firele de păr moarte, care sunt ulterior înghiţite. Majoritatea firelor de păr pot trece prin întreg tractul digestiv al pisicii fără să creeze probleme, dar o parte din ele rămân în stomac, formând ghemul de blană. În mod obişnuit, acesta este eliminat după un timp prin vomă. Ghemul de blană apare mai frecvent la rasele cu păr lung, cum ar fi pisica persană. De asemenea, vei putea observa acest aspect mai mult în cazul pisicilor adulte, comportamentul de toaletare dezvoltându-se pe măsură ce animalul creşte.

Soluții pentru tratamentul osteoartritei la câini

Tot ce trebuie să ştii despre hamsteri

Foarte vioi şi drăgălaş, hamsterul este unul dintre animalele de companie preferate de către copii. Înainte de a-i îndeplina dorinţa micuţului tău, iată ce trebuie să ştii pentru a avea un hamster sănătos şi fericit.
Cum să alegi un hamster Aceste mici rozatoare, care sunt într-o varietate de culori şi rase, au o speranţă de viaţă în jur de doi ani, sau ceva mai mult atunci când traiesc singuri în cuşcă. Fiecare rasă necesită un tratament specific, de aceea e bine să te informezi asupra acestui lucru înainte de a deveni “parintele adoptiv” al unui hamster.
·Hamsterul chinezesc: este un hamster de mici dimensiuni, nu atât de răspândit, de aceea, de multe ori, el este confundat cu hamsterul pitic. ·Hamsterul pitic: este foarte asemănător cu hamsterul chinezesc. Există o varietate de specii de hamster pitic, dintre care, cele mai cunoscute sunt trei: hamsterul rusesc (cea mai răspândită specie întâlnită în captivitate), hamsterul Roborovski şi hamsterul pitic de iarnă (siberian). ·Hamsterul …