joi, 15 octombrie 2015

Cum să alegi hrana pentru pisica ta?

 La fel ca și cățeii, pisicile au nevoie de o îngrijire deosebită, de la blăniță până la alimentația zilnică. 

Nu doar noi suntem ceea ce mâncăm. Acest lucru se aplică și animalelor care își schimbă starea de spirit în funcție de cât, cum și ce mănâncă. 

 Ești nelămurit în legătură cu ce fel de mâncare trebuie să îi pregătești pisicii tale? 
Citește și descoperă câteva sfaturi utile.  O pisică are nevoie de proteine (carne, pește), taurină (aminoacid esențial), vitamine, minerale, acizi grași și apă. Toate aceste și le pot lua atât din hrana umedă cât și din cea uscată. De fapt, medicii recomandă combinarea celor două tipuri de hrană pentru că animalul să poată beneficia de toate proprietățile alimentelor. 

 Avantajele hranei uscate sunt că poate fi lăsată afară iar pisica poate mânca din ea oricând vrea. Pisicile cu un apetit exagerat trebuie ținute totuși sub control pentru a nu exagera și a lua în greutate mult prea mult. 

 Pe de altă parte, hrana umedă conține mai multe minerale, vitamine și mai multă apă, oferindu-i pisicii toți nutrienții necesari. Secretul constă în diversificarea mâncării astfel încât pisică să nu își piardă interesul și pofta de mâncare. Totodată astfel poți evita dependența de un anumit ingredient, o dependență pe care unele pisici o dezvoltă atunci când consumă prea mult dintr-un singur fel de mâncare.

 Ce să eviți când cumperi mâncare pentru pisici?

 Când faci cumpărăturile pentru mâncarea pisicilor încearcă să eviți conservanți chimici precum BHA, BHT, etoxichina, carbohidrații în exces, sau cuvintele gen “produs secundar” “glucide” “produs din oase.” 


 Dacă vrei să ai o pisică sănătoasă asigură-te că îi cumperi o mâncare bună și echilibrată din punct de vedere nutrițional. Vei vedea cum pisica rămâne mereu plină de energie si jucăușă.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu