Treceți la conținutul principal

Hrană uscată sau umedă pentru căței?

Bunica mea avea un cățel foarte leneș care dormea tot timpul pe un scaun vechi din fața curții. Un singur lucru îl trezea garantat: zgomotul cuțitelor. Legenda spune că de fiecare dată când se sacrifica un animal în curtea bunicii se ascuțeau cuțitele iar la curățarea lui se aruncau resturile la câini sau pisici. Astfel, cățelul știa că atunci când se aud cuțitele, urmează să primească hrană. 

Acest lucru se aplică în cazul tuturor animalelor. Atunci când aud mâncarea curgând în bol, toate instinctele se trezesc la viață, iar ei sunt mai alerți ca niciodata. Însă ce tip de hrană este cea mai bună pentru animale, în special pentru căței? Cea uscată sau cea umedă?De ce hrana uscată?
Hrana uscată pentru căței poate fi mult mai ușor de depozitat în comparație cu cea umedă și poate fi cumpărată în cantități mai mari, este mai ieftină, asigură scaune tari și este benefică pentru cavitatea bucală a câinelui. 


De ce hrana umedă?
Pe de altă parte, hrana umedă conține mult mai multe proteine ce mențin organismul animalelor sănătos, este considerată mai gustoasă de către căței și are un termen de valabilitate mai extins decât produsele sigilate. Pe lângă aceste avantaje, datorită umezelii aceasta este recomandată pentru hidratare și pentru îmbunătățirea tractului urinar. 


Dacă ambele variante de mâncare au avantajele lor, ce este mai bine să alegem? Specialiștii sunt de părere că soluția potrivită este hrana mixtă. Astfel cățeii se pot bucura de avantajele ambelor tipuri de hrană și pot profita de diversitatea mâncărurilor existente pe piață.  

Această combinație va fi benefică pentru animal deoarece îi va oferi toate beneficiile acestor tipuri de mâncare, îl va ține sănătos pentru o perioadă îndelungată de timp și îl va ajuta să rămână energic și jucăuș toată ziua.   

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Patru remedii pentru eliminarea ghemului de blană la pisică

Pisica este un animal extrem de atent cu igiena proprie, dar ghemotoacele de blană pe care aceasta le acumulează în stomac și le elimină apoi prin vomă nu sunt deloc o plăcere pentru stăpân. În plus, acestea pot determina blocaje intestinale şi chiar probleme serioase de sănătate animăluţului tău.
Ghemul de blană poate fi ceva dezgustător pentru oricine, dar e important să înţelegem cum se formează. 

Atunci când pisica îşi face toaleta, limba sa aspră curăţă ca o perie toate firele de păr moarte, care sunt ulterior înghiţite. Majoritatea firelor de păr pot trece prin întreg tractul digestiv al pisicii fără să creeze probleme, dar o parte din ele rămân în stomac, formând ghemul de blană. În mod obişnuit, acesta este eliminat după un timp prin vomă. Ghemul de blană apare mai frecvent la rasele cu păr lung, cum ar fi pisica persană. De asemenea, vei putea observa acest aspect mai mult în cazul pisicilor adulte, comportamentul de toaletare dezvoltându-se pe măsură ce animalul creşte.

Soluții pentru tratamentul osteoartritei la câini

Tot ce trebuie să ştii despre hamsteri

Foarte vioi şi drăgălaş, hamsterul este unul dintre animalele de companie preferate de către copii. Înainte de a-i îndeplina dorinţa micuţului tău, iată ce trebuie să ştii pentru a avea un hamster sănătos şi fericit.
Cum să alegi un hamster Aceste mici rozatoare, care sunt într-o varietate de culori şi rase, au o speranţă de viaţă în jur de doi ani, sau ceva mai mult atunci când traiesc singuri în cuşcă. Fiecare rasă necesită un tratament specific, de aceea e bine să te informezi asupra acestui lucru înainte de a deveni “parintele adoptiv” al unui hamster.
·Hamsterul chinezesc: este un hamster de mici dimensiuni, nu atât de răspândit, de aceea, de multe ori, el este confundat cu hamsterul pitic. ·Hamsterul pitic: este foarte asemănător cu hamsterul chinezesc. Există o varietate de specii de hamster pitic, dintre care, cele mai cunoscute sunt trei: hamsterul rusesc (cea mai răspândită specie întâlnită în captivitate), hamsterul Roborovski şi hamsterul pitic de iarnă (siberian). ·Hamsterul …